Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Intressant eller ointressant

Hej.
Då det är svårt att veta vilka typer av nyheter man vill läsa om utifrån era kategoriseringar så skulle det väl vara bra om man kunde markera en specifik nyhet som antingen intressant eller ointressant och på så vis efter ett tag påverka utbudet beroende av vad man gillar. Ofta är det underkategorier som man vara helt ointressant.
T.ex.
En person är intresserad av sport generellt men helt ointresserad av kampsport. Om en person markera ett flertal nyheter om kampsort som ointressant i sitt flöde så borde dessa nyheter i framtiden inte komma med i flödet.

Hälsningar Simon
Simon Bylund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Simon,

  Tack för din återkoppling.
  Vi har funderat lite i liknande banor, det finns både för- och nackdelar med ett sådant system. Men det är många som gör på det sättet, som jag förstår ditt förslag är det inte olikt hur till exempel Facebooks algoritm fungerar.

  Vi har, än så länge, valt att gå lite i en annan riktning och låta journalisterna på redaktionen ha större genomslag i vilka nyheter som syns. Men det här är en stor och viktig fråga för oss, som vi hela tiden har i bakhuvudet.

  mvh
  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Håller med om att det skulle vara grymt. Själv helt dödstrött på rapporteringen om Donald Trumps olika infantila utspel. Skulle märka dem som ointressanta i snabb takt.
  Urban
 • Även jag skulle uppskatta om man kunde ”blockera” vissa typer av nyheter som dyker upp.
  Mikael
 • Hej,
  Det är en intressant idé. Som Omnis presentation av nyheter ser ut nu är det en kombination av våra redaktörers nyhetsvärdering och algoritmer samt att du som läsare kan styra mängden innehåll från olika kategorier. Vi gör löpande utvärderingar och läsarundersökningar om hur vi kan utveckla appen där frågor som dessa dyker upp.
  Bästa hälsningar /Josefin Pehrson tf ansvarig utgivare
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Det jag reagerar mer och mer på den senaste tiden är två saker. Dels tycker jag numera att utbudet av NYheter, dvs. fräscha nyheter och nya vinklar på gamla går långsammare, dels att utbudet, volymen, av nyheter har minskat. Det kan ju vara en konsekvens av tillvänjning, men är inte säker på det.
  Ove
 • Hej Ove!

  Omni producerar snarare en större mängd artiklar i dag än någonsin tidigare, så jag ser inte omedelbart vad du syftar på. Om du har exempel på nyheter som vi missat att täcka får du gärna höra av dig! Då kan vi se vad som eventuellt hänt i det aktuella fallet och utvärdera om det finns något strukturellt vi borde vara medvetna om i hur vår bevakning ser ut.

  Vänligen
  Helena, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Jag tycker inte att ni ska möjliggöra för ytterligare filtrering av nyheter. Det finns en påtaglig risk att min och andras världsbild blir helt skev om vi enbart får nyheter som bekräftar det ena eller andra perspektivet. Den möjlighet till anpassning av nyheterna som ni har nu tycker jag är tillräcklig.
  Joakim
 • Hej Joakim!

  Tack så mycket för din synpunkt. Som du skriver finns det möjliga konsekvenser av en mer utförlig filtrering av nyheter som man behöver analysera noggrant om man skulle välja att gå en sådan väg. I nuläget kan du ju välja att följa enskilda nyhetshändelser och taggar, t.ex. politik, men då får du nyheter med alla perspektiv, alltså inte bara "vissa" politiska nyheter – det håller vi med dig om är viktigt!
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy