Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Förslag på filter för vissa ord

Hej,

Det finns ju ett antal områden som man kan välja att få mer eller mindre nyheter om. Ett av dem är politik, men jag börjar känna att man behöver gå ett steg längre. Vore det möjligt att lägga in ett Trump-filter på något sätt i appen då det känns som att varannan nyhet nu är någon form av satir på en folkvald president. Han kanske inte är så jävla bra, det kan jag hålla med om, men det måtte väl hända annat i världen att skriva om?

För att vara mer seriös: ett filter där man kan ange ord som inte får finnas med i titeln. Det vore fullständigt underbart.

Kommentarer

 • Trumpfilter har många frågat efter mycket  länge. Omni är inte intresserade av att tillmötesgå sina kunders önskemål, så ett sådant filter kan du bara fantisera om.
 • Det är ju himla tråkigt. Förstår inte vad skillnaden är jämfört med att t.ex. dra ned sport-reglaget till noll.
 • Hej,

  Ja, det stämmer att vi med jämna mellanrum får frågor om att kunna välja bort specifika ord. Rent tekniskt är det inte möjligt att göra i nuläget.

  Den här frågan rör både Omnis tekniska och redaktionella sida. Vi har i nuläget inte hittat någon lösning som är tillräckligt bra för att gå vidare med här. Men vi har det i bakhuvudet inför framtida produktutveckling.

  Vänliga hälsningar,
  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Feedly för bloggar har ju som funktion att man kan exkludera fraser eller ord som man inte vill ha nyheter om.
  Håller med om att denna funktionen borde byggas in - kanske i en betald version?
 • Söker liknande filterfunktion men för ordet ”Melodifestivalen” som intresserar mig lika lite som veganrecept, sill och svensk politik. På samma sätt som man måste kunna följa ämnen måste man väl kunna slippa läsa ointressant material?
 • Hej Robert!

  Jag förstår din tanke och den är god. Kanske hittar vi en lösning i produktutvecklingen framåt som ger möjligheter av den typen du efterfrågar. Samtidigt är det viktigt för oss att vi erbjuder "alla perspektiv", och konsekvenserna av att stänga av vissa ämnen (tänk, enskilda partier, samhällsfrågor mm) skulle kunna strida mot den ambitionen. Förstår du hur jag menar? Tack för din synpunkt, dock. Vi vet att det är något som är efterfrågat och vi tar med oss den.

  Vänliga hälsningar
  Helena sällström, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Det vore som andra här föreslår fint att kunna filtrera bort sånt som känns ointressant, som till exempel melodifestivalen, något som ni dessutom har en helt egen kategori för, något som borde göra det relativt enkelt?
 • Hej,

  Melodifestivalen är inte en egen kategori utan ligger under Kultur& Nöje vilket gör att samma princip gäller: Vi har inte i dag en lösning som vi menar är bra nog. Men vi tar med oss önskemålet.

  Hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Håller med tidigare talare. Det hade varit underbart att få möjligheten att kunna styra innehållet lite mer. Som det är nu är appen rätt meningslös i perioder om man inte är intresserad av den aktuella 'snackisen' (oavsett om det är politik, Trump, mello eller som nu med Corona).
  Förstår att det är mycket att skriva om corona och än mer möjlighet för andra tidningar att tjäna clickbait-pengar på, men som det är nu missar man ju i princip allt som händer i samhället/nyhetsvärlden för att man inte orkar sitta och skumma igenom 30 artiklar om corona bara för att gräva fram en notis om att någon skjutits till döds..
 • Hej Niklas,

  Tack, vi tar med oss feedbacken!

  Hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Även jag vill höja upp det här önskemålet. Det hade varit asgrymt att kunna välja nyheter som man INTE vill läsa om!
  Precis på samma sätt som funktionen "Sök efter och lägg till ett ämne du vill läsa mer om" borde det alltså finnas ett alternativ "Sök efter och lägg till ett ämne du vill läsa mindre om".

  Personligen hade jag fyllt i "Corona" och "Trump" i den funktionen, för jag är förb*at trötta på just de två plågoandarna.

  Men enklast är ju egentligen att sluta läsa nyheter öht…
 • Vi tar med oss förslaget, tack!

  Vänliga hälsningar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Flikar in här eftersom det var det mest relevanta utvecklingsförslaget för mitt problem.

  Jag använder Omni dagligen och uppskattar innerligt er fina app. Enda problemet jag har nu är när NHL-säsongen dragit igång och ni är så jäkla snabba på att skriva om resultaten. På det här sättet har jag nu fått spoilat Vancouvers båda matcher den här veckan, vilket hade varit helt okej om jag inte hade planerat att se dessa i efterhand efter jobbet.

  Medan jag självklart får skylla mig själv lite som går in på en nyhetsapp när jag inte vill ha viss rapportering, kan jag känna att det bästa för alla inblandade hade varit om jag kunde exkludera lagen som jag följer genom ett ordfilter. På så sätt får ni en till glad läsare och jag slipper spotta ut mitt morgonkaffe och skrika "faaaaaaaaaan" och störa mina stackars kollegor.

  Tack för en bra app och önskar er en fortsatt fin dag!
 • Hej Ola! Tack för synpunkter, jag fattar verkligen att det kan uppstå sådana problem. Det finns inte på vår plan att ta fram en lösning för nu men jag tar absolut med mig det! Hälsningar, Helena/Omni.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.