Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför öppnas länkar i extern webbläsare?

Vad har hänt med er app? För när man klickade på en länk till t ex DN, så kunde man enkelt bläddra tillbaka till omni. Varför fungerar inte det längre?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din feedback. Förändringen beror på en ändring hos Apple som reglerar standarder för hur webbsidor ska öppnas från appar. Inför förändringen visade våra användartestar att en majoritet av användarna tycker att den här varianten är bättre men vi är väl medvetna om att det finns en grupp läsare som klart föredrar den tidigare lösningen – så vi kommer att fortsätta undersöka området och se om det möjligen kan göras valbart i framtiden.

  Tack igen för att du hör av dig.

  Hälsningar
  Helena Sällström, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Jag håller med, det är mycket irriterande att behöva stänga sidan i safari och sedan gå tillbaka till Omni för varje nyhet jag vill läsa lite mer om. Det var mycket smidigare när sidan öppnades direkt i Omni! Speciellt som det ju gick att välja att öppna sidorna i en webbläsare om man ville.
 • Hej!

  Tack för din synpunkt, vi vet att en del läsare föredrog att ha det på det andra viset.

  Vänligen
  Helena, Omni
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag identifierar mig till den grupp som föredrar att öppna länkar i Omni-appen. Fördelen med det var administrativ; öppnar jag en länk via Safari så behöver jag välja att stänga ner just den fliken. Eftersom jag ofta läser vidare så innebär det mycket tid som går åt enbart till att stänga massa sidor som jag redan lämnat bakom mig. Skriver under på att göra detta valbart, så jag fortsatt kan kolla en omni-artikel, skanna igenom ett antal av de refererade artiklarna, och snabbt återgå till att läsa andra Omni-nyheter.
 • Hej!

  Jag förstår att det kan bli många flikar. I nuläget kan vi inte erbjuda en lösning där det är valbart att läsa externt eller läsa i Omni, på grund av Apples reglering, men vi tittar på hur vi ev kan hitta andra sätt framåt. Tack för dina synpunkter och ha en bra dag!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Är det verkligen pga Apples regler? Jag kan peka på massor av andra nyhetsappar som öppnar länkar i in-app-browser. Vad gör Omni så speciella?
 • Hej,

  Som jag har förstått det så gör Apple inte samma bedömning för alla appar, men i vårt fall, och i nuläget, är det så.

  Vänligen
  Helena, Omni
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Har ni undersökt möjligheten att göra detta valbart? Jag hatar verkligen lösningen med att öppna i Safari, det har resulterat i att jag inte alls läser vidare på samma sätt som förut.

  Jag skulle önska en inställning som gör att dessa länkar öppnas i en intern webbläsare, se gärna implementationen av externa länkar i t.ex. Prisjakt-appen. Mycket enkel och smidig användarupplevelse, där jag lätt kan öppna länken i Safari om jag sedan vill.
 • Har ni kollat hur Aftonbladet-appen funkar med externa länkar?

  Där fungerar det precissom man förväntar sig att det ska.

  Snälla gör detta valbart via en inställning om ni inte kan ändra för alla direkt.
 • Hej Johannes,

  Det fungerade så förr i Omni men som jag minns det hängde förändringen ihop med att Apple inte längre godkände funktionen, tror bedömningen görs olika för appar, därav att Aftonbaldet och även SVT har varianter av den typ du beskriver.

  Vänligen
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Min fråga är hur man ställer in i appen vilken webbläsare man föredrar?
  Kör android som system.
 • Hejsan! Tack för din fråga, vi har dessvärre inte inställningar i appen som möjliggör det.

  Vänliga hälsningar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.