Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Färgkodning borta, försämrad UX i appen

Hej,

Härligt med ny design, ser jättefint ut!

Däremot tycker jag att borttagningen av kategorifärger är en stor nedgradering vad gäller UX. Tidigare gick det på millisekunder att registrera vad för typ av artikel det gällde när man scrollade ens feed tack vare färgkodningen. För mig, och kanske andra, blir resultatet att man använder appen långsammare. Detta inte för att jag vill, utan för att jag blir tvingad till på grund av design. Känner att jag blivit nedgraderad från 4G till 3G nät.

Bortsett detta så tycker jag att det är en riktigt bra tjänst.

Tack

Kommentarer

 • Hej Martin,

  Vad kul att du gillar i stora drag!

  Jag kan hålla med dig om den där millisekunden. När vi har utvärderat hur väl kategorifärgerna och de färgade “bollarna” har använts och tolkats har det dock inte varit tillräckligt mitt i prick för att det skulle motivera att ha dem kvar. I den nya designen valde vi därför en annan färgskala och den passar tyvärr heller inte ihop med den gamla. Men vi tar med oss feedbacken och ser hur vi ska tänka framåt.

  Allt gott!

  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Skriver det här med, jag har väldigt svårt att följa nyhetsflödet med den nya designen. Kanske det hjälper med ett mörkerläge? Hur som helst känns det inte alls bättre just nu.
 • Hej Daniel,

  Yes, tack för din feedback. Ytterligare ett skäl till förändringen är att vi vill minska skillnaderna mellan Omni och Omni Ekonomi, där det aldrig funnits några kategorifärger (man kan såklart argumentera att allt hör till ekonomi där, men kategorier finns likväl med bl.a. både utrikes och digitalt). Men vi tar med oss synpunkterna och kommer såklart att utvärdera.

  Vänligen
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag håller med föregående talar och dessvärre är UX mycket sämre nu än efter uppdateringen. Det tar längre tid att registrera typ av nyhet och man behöver dessutom vara med koncentrerad. Tyvärr inte en uppdatering för användaren och jag är tveksam om ni verkligen använt er av objektiv användarfeedback i er utvecklingsprocess och specifikt under i User Research. Gör om och gör rätt.
 • Tack för feedback Fredrik, vi tar med den.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.