Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dölja vissa ämnen

I nuläget kan jag bevaka vissa ämnen, t ex ”Fotbolls-EM 2020”. Jag skulle också vilja ha möjligheten att helt dölja dem. Vissa nyheter är helt enkelt helt irrelevanta gör mig.

Kommentarer

 • Hej Jesper!

  Jag förstår ditt behov, vissa ämnen är förstås helt ointressanta för en. I nuläget har vi inga planer på att införa en sådan funktion. Det kanske finns former för det i framtiden. Ett möjligt problem med en sådan funktion kan också vara att relevanta perspektiv försvinner. Det är förstås rätt oproblematiskt att kunna välja bort till exempel NHL eller Melodifestivalen, men det uppstår desto fler frågor om man som läsare exempelvis kan välja bort nyheter om t.ex. enskilda politiska partier.

  Hoppas att du förstår hur vi resonerar! Som sagt, det kan hända att vi hittar varianter för att bättre möta det här behovet. Tack för att du engagerar dig och för att du läser Omni!

  Mvh
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag förstår! Det är en bra poäng. Ett alternativ kan gärna vara helt stänga av vissa ämnen, de som kan bedömas harmlösa (t ex att respektera inställningen ”Inga” under Nyhetsmix gällande flödet). Jag gillar nämligen Omni, men i nuläget är signal-to-noise-ration för låg.
 • Hör dig, verkligen! Och håller med. Tar med det och så får vi se vad vi har möjlighet att prioritera framåt!

  Hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Tack!
 • Jag håller med om att filtrera bort. Jag skulle t.ex vilja dölja allt som har med Brexit och göra, då det tar upp så mycket av nyheterna under väldigt lång tid, men mest är mycket snack och liten verkstad. Det är ju inte som att ni med en sådan funktion inte erbjuder en nyanserad mix, det bör ju vara upp till var och en hur man tar till sig informationen. På så sätt kan följa vissa bloggar eller twitter-accounts.
 • Hej!

  Tack för dina synpunkter, vi tar med oss dem. Jag tror att jag i tråden redan har beskrivit hur vi resonerar, och den linjen står fast. Med det sagt är vi tacksamma för engagemanget i frågan och vår hållning kan såklart komma att ändra sig i framtiden.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag önskar också bättre filter vad gäller ämnen som är mindre allmängiltiga. Typ kultur, sport, brottsfall (undantaget pågående). Jag tycker att jag försöker anpassa mitt flöde men får alltför mycket notiser som mest stör mig i vardagen. Har inte räknat antalet notiser men det är nog 20 om dagen minst, överväger att slå av alla och bara bevaka vissa taggar på grund av detta.

  Jag förstår dock resonemanget med att vissa nyheter måste få vara kvar och att det är svårt att helt skräddarsy med tanke på filterbubblor osv.
 • Hej Frida!

  Tack för dina tankar, jag håller med om att det vore önskvärt, jag hoppas att vi framåt kan hitta smartare sätt att möta det behovet.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Black list för ämnen man vill slippa vore mycket välkommet! Tom värt att betala för.
 • Tack för din synpunkt, vi tar med oss den!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Även jag skulle starkt uppskatta en funktion som döljer/svartlistar/ignorerar vissa ämnen. Jag vill inte se dem och vill inte ha några notiser.
 • Hej!

  Vi tar med oss önskemålet, Dennis! Hur ser du på risken att man som läsare missar viktiga perspektiv?
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Ett förslag kan vara att det finnas ett eller fåtalet huvudämnen på en artikel och ert gäng sekundära. Huvudämnet är vad faktiskt artikeln handlar om, säg Coronaviruset som är aktuellt just nu. Med relevanta sekundära ämnen för just den artikeln. Ett huvudämne på en artikel kan vara sekundär på en annan.

  Artiklar kan enbart döljas baserat på huvudämnet. Artiklar kan bevakas av båda.
 • Intressant tanke! Tar med mig den!

  Ha en trevlig helg,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • +1
 • Hej
  Jag tycker det är alldeles för mycket nyheter om Corona. Bra att rapportera om det men jag vill också veta om andra nyheter. Eller har alla konflikter i världen stannat upp? Hm. Tycker det blir en enformig rapportering.
 • Hej Sanne!

  Vi förstår att det kan upplevas som nästan oöverskådligt mycket nyheter om corona just nu, men samtidigt är det så oerhört mycket som händer nyhetsmässigt och där vill vi verkligen erbjuda den absolut bästa bevakningen. Med det sagt kommer vi de kommande att börja erbjuda sammanfattningar av coronaläget i appen för att ge en bättre överblick. Vi kommer inte rapportera mindre, men vi tror att vi har förbättringar på gång för de som vill läsa bara det viktigaste.

  Tack för feedback!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag skulle önska att det gick att filtrera bort allt som har med coronaviruset att göra.
  Totalt ointresserad nu. Man får reda på ALL väsentlig info så fort man vaknar på morgonen ändå. Tack för ordet!
 • Hej, jag skulle också gärna ha en möjlighet att filtrera bort corona. Har tröttnat på alla experter som uttalar sig hit och dit och denna ständiga uppräkning av smittade coh döda, tar nu bara del av infon från krisinformation.se. Toppen om ni inför funktionen att filtrera bort ämnen. Tack!
 • Hej!

  Tack för era synpunkter! Utmaningen är bland annat den som jag beskrivit tidigare i den här tråden.

  I nuläget har vi inga planer på att införa en sådan funktion. Det kanske finns former för det i framtiden. Ett möjligt problem med en sådan funktion kan också vara att relevanta perspektiv försvinner. Det är förstås rätt oproblematiskt att kunna välja bort till exempel NHL eller Melodifestivalen, men det uppstår desto fler frågor om man som läsare exempelvis kan välja bort nyheter om t.ex. enskilda politiska partier. 

  Med det sagt så förstår jag att det blir mycket nyheter kring corona nu och att man kan känna en trötthet. Samtidigt påverkar det nästan alla delar av samhället, nationellt såväl som internationellt, så vår bevakning behöver också vara omfattande för att täcka in allt som händer kring virusutvecklingen. Jag tar med mig förslaget om att kunna stänga av/minska mängden coronanyheter!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.