Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bevakningar funkar inte (m.m)

Hej! Sedan några dagar funkar inte längre mina bevakningar i appen. Det kommer inte upp någonting. Samtidigt finns mina bevakningsmarkeringar kvar, för när jag läser nyheter under toppnyheter eller senaste nytt så ser jag berörda bevakningsmarkeringar snyggt och prydligt. Det bevisar ju också att det kommit nya nyheter under ämnen som jag bevakningsmarkerat, så ett tillstånd av inget nytt kring mina bevakningar kan inte heller förklara att jag inte får upp något där. Jag har en Sony Xperia Z5 Premium med uppdaterat Android och er app uppdaterad. Inget annat i telefonen strular. Vad handlar det här om?

Nu när jag är inne hos er på webben, från datorn, så lyckas jag inte ens att logga in. När jag klickar på logga in så händer ingenting. När jag klickar på att ändra nyhetsmix så uppmanas jag att logga in, men sedan funkar inte inloggningen den vägen heller. Inget händer. Jag får inget felmeddelande, ingenting.

Och när jag ändå har er "på tråden". I mobilen funkar egentligen i någon mening uppenbart mina bevakningar, för jag notifieras precis som vanligt. Det får in mig på en annan grej, era notifieringar. Jag lägger ALLA mina bevakningar utifrån att endast notifieras vid större nyheter. Ändå bara blixtrar det fram notiser. Vilka nyheter är enligt er inte större nyheter? Finns det enligt er ens sådana? Vi kan ta det amerikanska presidentvalet som exempel, Trump personligen i synnerhet. Helt sjukt. Orimlig nivå på notifierandet. Valet som sådant har ju lagt sig, men inte nyhetsflödet kring Trump. Jag får i stort sett notifieringar om han går på toaletten. Er app/tjänst är kanon. Helt i linje med hur jag idag vill konsumera nyheter. Men det finns gränser. Om inte ni drar ner till en rimlig nivå vilka nyheter som klassas som "större nyheter", så kommer jag att tvingas dra ner på mitt användande av er. Jag har redan avinstallerat SvT:s och Aftonbladets appar, just för att det kom för mycket notifieringar. Med er trodde jag att jag skulle kunna tackla det, tack vare er trestegsgradering. Men icke. När ändå nästan allt klassas som stora nyheter blir värdet helt urvattnat.

Så, fixa så att mina bevakningar funkar igen, och dra ner radikalt på vilka nyheter som klassas som stora nyheter.

Tack!

Kommentarer

 • Hej Linus!
  Jag ber om ursäkt för sent svar.
  Ja, det är tydligt att det är något rejält som bråkar med dig, så vi får nog börja nysta i det så grundligt det går för att utesluta vissa delar.

  För mobilen:
  1: Har du provat att logga in och ut i appen?
  2: Har du provat att rensa data/cache i appen?
  3: Har du provat att installera om appen?

  För webben:
  Har du provat att logga in i en annan webbläsare?

  Att bevakningarna ger dig notiser oavsett nyhetsvärde får jag undersöka lite närmre framöver. Det kan vara så att det slinker igenom en del och om det är en väldigt aktiv bevakning så riskerar det förstås att bli många.

  Här blev det tyvärr mest motfrågor istället för svar på dina undringar, men jag hoppas du håller ut medan vi undersöker detta, vi vill självklart ge en så behaglig upplevelse som möjligt för våra användare. Och vi tar självfallet åt oss av din kritik, den är viktig!

  Mvh

  Martin Törnqvist
 • Hejsan Martin!

  Sent svar överlever jag! :-)

  För mobilen...

  1. Ja, jag har testat att logga in och ut i appen. Även tidigare, men också alldeles nyss. Ingen skillnad. Där funkar dock inloggningen, men jag kommer alltså inte åt flödet för mina bevakningar.

  2. Nej, det hade jag inte gjort. Men nu testade jag att rensa på och cache, samt att tvinga fram avstängning. Och se på tusan. Nu ser jag mina bevakningar. Dock på ett helt annat sätt än tidigare. Nu buntar ni ihop dem tagg för tagg. Tidigare hade jag en rak lista med sådant som trillat in i mina bevakningar. Nu blir det mycket sämre användbarhet.

  3. Visade sig inte nödvändigt.

  För webben...

  1. Nej, jag hade inte prövat en annan webbläsare. Jag kör med marknadsledande Chrome och har inte problem med något annat i den. Men nu testade jag ändå värdelösa Explorer, och det gick åt pipan även där. Först kom jag dock till själva inloggningssidan (det gör jag inte i Chrome), men sedan efter ett inloggningsförsök så blir det som i Chrome, bara vitt någon sekund, innan jag studsar till startsidan, fortfarande oinloggad. Men när jag hann se inloggningssidan så snappade jag upp att ni verkar samköra systemen för bland annat Omni och Blocket. Blocket har jag inga som helst problem med, varken i appen eller på webben. Från webben lade jag så sent som igår, inloggad, in en annons på Blocket. Inga problem.

  2. När du skriver att bevakningarna ger mig notiser oavsett nyhetsvärde så vet jag inte om vi tolkat varandra korrekt. Jag får alltså bara nyheter/notifieringar för de taggar jag bevakar, men upplever att nästan inget sållas bort genom mitt val av mellannivån på bevakning. Det gäller inte bara väldigt aktiva bevakningar. Trump/USA-valet var bara ett exempel. Jag får alldeles för många notifieringar. Ska jag, med mellannivån, notifieras så ska det vara viktiga, riktigt nya grejer. Annars faller hela poängen. Jag kommer inte att acceptera någon notifieringshysteri, då gör jag som med apparna för SvT och Aftonbladet; avinstallerar.

  På återhörande. Ha det gott!

  Linus
 • Hej igen!

  Nu har bevakningarna i appen återgått till att strula. Det blev en kort tid det fungerade igen. Mycket, mycket märkligt. Det borde inte spela någon roll, men kan det ha någon betydelse att jag bevakar väldigt många taggar?

  Linus Hellman

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy