Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bli bättre på att märka ut betallänkar

Hej, jag tycker ni måste bli bättre på att ange betallänkar. Irriterande att hela tiden hamna i återvändsgränder. När nu allt fler tidningar tar betalt är väl er ide på utgående tyvärr. Likaså med EU-direktiv att ni måste betala för länkarna så är väl dagarna räknade. Synd tycker jag då Omni en mycket bra sait som gett mig en mycket heltäckande bild av omvärlden.
Som pensionär kan man ju inte prenumerera på alla tidningar ni länkar till.

Kommentarer

 • Hej!

  Stort tack för ditt meddelande.

  Vi förstår att det kan bli frustrerande med inlåst material och vi gör vårt bästa för att märka ut när artiklar är inlåsta. Detta är något vi kan och ska bli bättre på.

  Det finns dock några problem:

  • Artiklar kan vara "olåsta" när vi publicerar en artikel med länken i fråga, för att i ett senare skede låsas in av publicisten bakom materialet. Då blir det svårt för oss att upptäcka eller märka ut i efterhand.

  • En annan utmaning är att det finns olika varianter av betalväggar, så kallade hårda respektive mjuka. På en del sajter kan du som användare läsa ett visst antal fria artiklar per månad, så är det exempelvis hos New York Times. I de fallen kan vi inte skriva att det rör sig om en "betallänk", helt enkelt eftersom många användare faktiskt kan läsa artikeln då de inte överskridit sitt maxantal.

  Med det sagt så tar vi med oss att frågan är viktig för många av våra användare och håller tummarna för att vi kan hitta en mer tillfredställande märkning av informationen kring betallänkar.

  Det kan också tilläggas att vi undersöker olika typer av modeller eller samarbeten som skulle kunna minska problematiken i framtiden. Jag tror inte att Omnis modell är på utgående, tvärtom finns det starka skäl att utforska möjligheterna kring att guida läsarna på ett bra sätt i ett stort nyhetsflöde även framåt.

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.