Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Artiklar på engelska

Hej!
Jag och många andra svenskar läser engelska som om det vorevårt andra modersmål. Jag skulle inte ha något emot en att checka en box med ”artiklar kan vara på engelska” för att ta del av mer nyheter enkelt genom omni.

Kommentarer

 • Hej Jakob!

  Tack för feedback och förslag!

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag ställer mig bakom detta förslag. Jag saknar också en "gilla-knapp" på dessa förslag, så att jag kan visa mitt stöd utan att behöva skriva ett inlägg.

  Jag skulle för övrigt också vilja se en europeisk redaktion, vilket möjligen skulle kräva en separat app/kanal/tjänst, med nyheter ur ett europeiskt perspektiv - på engelska, såklart, vilket är anledningen att jag nämner det här.
 • Engelska är inte den mest modersmålsanvända språket. Som modersmål är spanskan förmodligen mera omfattande än engelskan (det talas i de storsta antalets länder) och franskan måste också värderas som tillgänglig kommunikation över länders gränser.  Om man sedan går till språkens struktur är inte engelskan den bästa. Spanskan blev tidigare reglerat och har den äldsta grammatiken. Kinesiskan är ett språk med stort antal talare men geogratiskt nationellt begränsat. 
  I Sverige har engelskan blivit det mest använda språket efter modersmålet (ibland blir det t.o.m. ett hot mot modersmålet) men i världen är språkbruket något annorlunda.
 • Tack för ditt mejl José-Luis!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag dela uppfattningen i inläggen ovan. Jag skulle gärna se en sammanfattning av de ´viktigaste nyheter` nyheterna från de stora europeiska tidningarna, på samma sätt som ni idag ofta har en sammanfattning av vad som står på ledarsidorna i de svenska tidningarna. Jag skulle uppskatta mer artiklar kring vad som händer inom EU.
 • Spännande idé, Ulf! Kommer att ta med mig den till vårt framtida redaktionella utvecklingsarbete.

  Hälsningar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.