Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Har Omni en politisk tillhörighet?

Jag läser ständigt Omni. Jag har trott ni var neutrala men nu tvivlar jag med ständiga rubriker som är emot M/KD och deras budget t ex. Vore bra att veta om ni har en politisk profil. Och även om ni har det är det olyckligt om nyhetsmaterialet vinklas.

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Omni har ingen politisk tillhörighet utan sammanfattar nyheter från alla håll. I samband med att en budget läggs fram är det naturligt att det också följer kritik, och den redogör vi för. Det hade varit på samma sätt, men omvänt, om det hade varit en ny rödgrön budget som hade lagts fram. Med det sagt tar vi med oss påminnelsen om att väga upp kritiken med relevanta nyhetsvinklar där motröster kommer fram.

  Tack för att du hör av dig!

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Ok, bra målsättning. Titta då på denna sammanfattning av Kristerssons jultal, där Jonna Simas rubrik fick dominera rubriken: Verkligheten är hans värsta motståndare och hon förnekar att han menar allvar. Hur vet hon? Man kunde skrivit Kristersson betonar liberalkonservativ profil. Men det passar inte Omnis agenda? Har Omnis journalister som de flesta medier vänster/mp-profil? Det har som sagt varit mitt intryck nu de senaste månaderna.
 • Hej Anders,

  Bra att du har ett konkret exempel! När vi sammanfattar flera ledare så uppstår självklart ett problem: Vilken skribents vinkel ska plockas upp till rubriken? Vårt sätt att jobba där är:
  1. Variation.
  2. Ett starkt citat som väcker intresse.

  Med det sagt, vi tar med oss kritiken om att du inte tyckte att vi fick till en bra balans den här gången!

  Hälsningar
  Helena Sällström, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Jag tycker att denna annons rätt smaklösa rubriksättning visar på en brist på opartiskhet med.

  https://omni.se/privata-brandman-skyddar-elit-hjalper-dem-pa-listan/a/GGXBBx

  "Skyddar en elit" låter exakt som det hade kommitdirekt från vänsterpartiet.. ställer mig klart ifrågasättande till opartiskheten här. Går man in i artiklarna så handlar de om en privatiserad extra-brandkår somagerar utifrån en försäkring som vissa som har villor i "miljonklassen". Miljonklassen återspeglar en villa kring 7-8 miljoner kronor, detta är knappast någon elit som har hus i denna värdeklass i Sverige heller.

  Dessutom är det inget konstigt i att teckna extra försäkring och att man har extra skydd? Svagt Omni.
 • Hej!

  Vi har ingen politisk färg och försöker alltid vara neutrala och objektiva i vår rapportering.
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.