Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ang reklam som t ex Teskedsorden

Varför har ni reklam som avser skriva folk på näsan vad de ska tycka och tänka? På det sättet kommer ni förlora trovärdighet. Just nu får man intrycket att Teskedsorden-annonsen är en artikel skriven av er som ju ska vara helt oberoende i alla avseendet och inte komma med tyckande eller skolning. 
Förslag: Tydligör all reklam och annonser ännu mer än idag.
Inför gärna ett sätt slippa reklam helt och hållet i appen, t ex med en låg pren.avgift.

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Tack för ditt mejl! Du identifierar Omnis vanligaste typ av annonser genom att de är gula och att det står annons längst upp till vänster. Klickar du dig in på den får du också ytterligare information om att innehållet är framtaget av en partner och inte skrivet av Omnis journalister. Där står också att innehållet inte behöver reflektera redaktionens åsikter. Det är ett bra och tydligt sätt att tydliggöra att det rör sig om reklam, enligt oss.

  Vi har i nuläget inga planer på att Omni ska vara något annat än gratis att använda och kommer därför inte att införa en prenumerationsavgift.
  Jenny Åbonde Redaktionssekreterare
 • Det var första gången i helgen jag såg politisk propaganda som reklam här på Omni. Det var tråkigt att se då Omnis egna sammanfattande artiklar är väldigt välformulerade för att undvika att ta ställning. 
  Hur kommer det se ut här på Omni när vi närmar oss valet 2018 tro?
  Eric
 • Hej Eric,
  Ett flertal organisationer av olika slag har annonserat på Omni. Vilka annonser som syns på Omni har ingen påverkan på det redaktionella innehållet. Redaktionen är helt fristående.

  Vänliga hälsningar,
  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Besviken över att se annonser som"teskedsordern"på Omni.Funderar starkt på att byta nyhetsapp
  Caroline
 • Tack för svaret Samuel!
  Jag betvivlar inte att ni kommer fortsätta hålla er objektiva. Däremot ser det ut som att den behagliga läsupplevelsen i och med introduktionen av annonser som Teskedsorden kommer vara befläckad av insprängda rubriker som lika gärna kunde varit Aftonbladets klickbeten, om än med gul bakgrund. De är uppenbarligen ute efter att skuldbelägga och provocera - vilket de lyckas med.
  Något i stil med Googles annonssystem vore kanske lämpligt? Man kan klicka bort oönskade annonser för att få alternativa. Exempelvis annonser som kan rubriceras som propagandistiska/politiska.
  Eric

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.