Köp parkeringstillstånd till personer

För att tilldela eller köpa parkeringstillstånd till anställda behöver deras telefonnummer läggas in under anställda menyn. Klicka på anställda i menyn till vänster.  Anställda representeras i vår portal av mobiltelefonnummer. Det spelar ingen roll om man lägger till ett företags eller privat nummer. Använd det nummer till den telefon som den anställde själv vill använda för den dagliga parkeringen.

För att lägga till telefonnummer klicka på de tre prickarna längst upp till höger i bild och välj ”Lägg till Anställda”.

En ruta dyker upp.


Följ instruktionerna för att lägga till ett eller tusen telefonnummer. Tänk på att trycka Enter-tangenten mellan varje telefonnummer om de skrivs in manuellt för att de skall tolkas som individuella nummer. Om man däremot klistrar in flera telefonnummer på en gång känner systemet igen de automatiskt.
Klicka på ”Spara”
Listan på anställda har nu uppdaterats med de nya telefonnumren.

För att köpa/tilldela parkeringstillstånd till de nya telefonnumren (senast tillagda) klicka på de tre prickarna och välj ”Köp avtal till anställda”. Bocka för de telefonnummer som skall få ett parkeringstillstånd. Det finns en enkel filterfunktion om man har många anställda i listan. Det går även att söka fram nummer. När bockningen är klar, klicka på ”Välj produkt” uppe i högra hörnet.

En ruta med tillgängliga parkeringstillstånd produkter dyker upp (Se bild nedan). Klicka på önskad produkt, läs igenom beskrivning/info och klicka sedan på ”Välj produkt”. Inget köp sker i detta steg.Kontrollera din beställning. Om det går att välja startdatum är det antingen den förste i nästa kvartal eller ”idag” som representeras av förste i innevarande kvartal. Om idag inte är den förste i kvartalet räknas priset automatiskt ner motsvarande tid som passerat i kvartalet. Godkänn villkoren genom att bocka i rutan. Om allt ser bra ut klicka på fortsätt. Mölndals Parkering fakturerar alla parkeringstillstånd kvartalsvis i förskott. Köp i innevarande kvartal faktureras direkt efter beställning.


Efter att ordern godkänts och bekräftats dyker de parkeringstillstånd som köpts/tilldelats i listan över aktuella tillstånd.


De anställda kommer att få ett SMS/Push-meddelande om att de blivit tilldelade ett parkeringstillstånd. Det kan dock vara en god ide att att påminna de anställda att parkeringstillståndet gäller först efter att de fyllt i sitt registreringsnummer. Detta görs enklast via vår app, Mölndal P, som finn i App Store och Google Play. De kan även använda User Web på vår hemsida.

Från denna vy kan man både kontrollera och säga upp varje parkeringstillstånd. Om en anställd till exempel slutar – Sök fram dennes telefonnummer, klicka in och välj avsluta prenumeration. Prenumerationen är uppsagd när portalen bekräftat det.

Om du kvalificerat anställda för att de själva skall köpa sina parkeringstillstånd via vår app eller vår hemsida så dyker det parkeringstillståndet upp på ett av två ställen i butik:

För kamerautrustat parkeringsområde hittar man det under ”(Registrera fordon för) AutoPark”

För övriga parkeringsområden under ”Köp Parkeringstillstånd”Mölndals Parkering

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.