Vad är en störning?

Jag tycker det är svårt att veta vad som är OK och inte. Vad är en störning och vad händer om jag eller någon annan stör våra grannar?

Det är något som gör dina grannar otrygga eller visar att du inte tar hänsyn till varken din bostad eller dina grannar. Grund för bedömningen är hyreslagstiftningen och MKB:s hyresvillkor. Det ska vara tyst (ingen hög musik eller störande ljud) efter klockan 22:00

Högljudda sena fester, förstörelse, hot av grannar är exempel på störning. Det handlar alltså inte om att någon spelar lite hög musik en gång eller att barn springer över golvet i en lägenhet.

Om du blir störd
Du kan alltid ringa till oss och prata med din bosociala utvecklare, ring till kundtjänst på 040 - 31 33 00 så kopplar de dig rätt.

Efter kontorstid så kan du via jouren (040-31 33 33) få tala med trygghetsjouren som kan göra en utryckning direkt eller råda dig till vad du kan göra. I akuta fall ska du ringa polisen, 114 114 eller 112.

Om du stör
Får du besök av trygghetsjouren mer än en gång samma år och de konstaterar en störning hos dig skickar vi en faktura på 850 kronor per gång till dig.
MKB Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.