Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Renovering!

har bott 20 år i min lägenhet och undrar om renoveringar som inte höjer hyran

ximena Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ximena!

  Tack för din fråga.

  På MKB bestämmer du själv över underhållet i din lägenhet och kan välja att göra den själv, via hantverkare eller oss. I vardagen ansvarar du för underhåll av golv med plastmatta samt målning/tapetsering av väggar och tak. MKB ansvarar för våtutrymmen och övrigt underhåll i lägenheten.

  Finns det parkett, trägolv, brädgolv, eco-matta eller klinker i lägenheten ansvarar MKB för underhållet. MKB gör också bedömningen om golven behöver göras vid.

  Vill du ha målat/tapetserat

  Du utför det själv – eller väljer att beställa och bekosta tjänsten själv, via någon hantverkare. Vårt krav är att det skall utföras på ett fackmannamässigt sätt. Görs inte detta kan du bli ersättningsskyldig vid avflyttning från lägenheten. (jordabalken 12 kap. 24 a §)

  Du beställer lägenhetsunderhåll (VLU) av MKB. Kostnaden läggs då på hyran i åtta år. Det finns en särskild prislista för detta

  Prislista för VLU och tillval hittar du på vår hemsida www.mkbfastighet.se under broschyrer/blanketter

  Med vänliga hälsningar

  Nora Kundtjänst
 • Hej Marie!
  Tack för din fråga.

  Om du kontaktar din husvärd så kan han hjälpa dig med dina frågor.
  kontakt uppgifter till husvärden hittar du på anslagstavlan i trapphuset.
  Kontaktar du oss på kundtjänsten på 040-313300,kan vi koppla dig till husvärden direkt.

  Med vänlig hälsingar
  Nora Ramadani

  Nora Kundtjänst
 • Hej,

  Tack för du kontakar oss.

  Tyvärr har vi ingen festlokal på Segevång!

  Lina Kundtjänst
 • hej jag skulle vilja ett fråga jag bor på Augustenborg i 9 år men jag vill renovera mitt lägenhet de har renovera mitt vadragsrummet ingen annat men lägenhet e gammal jag bor 2009 här men jag vill att renovera men lägenhet e gammal köket e gammal hela lägenhet har inte målat många år

  refika
 • Hej Refika,
  Tack för att du kontaktar oss.

  Eftersom du bor i en lägenhet hyrd före den 1 september 2015 och är kvar i valfritt lägenhetsunderhåll skall du kontakta din husvärd Martin Rudzinski 040-313 477 i detta ärende.

  Vänliga Hälsningar

  Christel Kundtjänst
 • Hej, vi flyttade hit för 3 år sedan och då hade man tagit ut alla golvmattor av olika anledningar. Under låg ett trägolv, vissa delar blev utbytta moed cement istället som sen målades över.. Nu behöver vi hjälp med att ordna detta och snickare var här och fyllde i cement. Han rekommenderade inte dessa trägolv som riktiga golv. Utan dom är mer som ett skydd under golvmattor eller parkettgolv, för under ligger det bara cement/hö. Läste här under era info sidor och undrar vad menas med detta?

  : Priser på parkett och klinker gäller om dessa golv ersätter golvmatta. Parkett som ersätter parkett höjer
  inte hyran. Klinker som ersätter parkett höjer hyran med priset för klinker
  minus
  priset för parkett.

  Vi vill gärna ha sk riktigt parkettgolv och tycker inte att vi ska stå för kostnaderna när cementen spricker i stora bitar, i 3 utav våra rum. Där de tog bort trä la dom cement. Trä är ju rörligt men inte cement, så det kommer spricka igen.

  Sara
 • Hej Sara,

  Tack för att du kontaktar oss.

  För att vi skall kunna hjälpa dig på bästa sätt, så behöver vi veta vilket område/adress som du bor på.

  Vänliga Hälsningar

  Christel Kundtjänst
 • Hej jag heter refika o jag i augustenborg jag skulle vilja fråga jag har ringt många gånger milan markota skriva mail men ingen svara jag har fått jag lämnade tel svar också hur kan man når honom jag o min man vill renovera köket eftersom dem e gammal o sliten skåpet lådor jag försökte ringa honom många gånger men fått inte svar på mail eller ringde han inte hur kan ni beställer nått hos er om dem svara inte på jobbet det e konstigt kan någon hjälpa mig att ringa honom o berätta jag var på kontoret mkb hon sa du måste ringa honom vad e det för nått hon bruka hjälpa oss att hjälpa oss

  refika
 • Han svarade inte på tel eller på min mail hur kan man göra sitt jobb omhansvarade inte på sitt jobb han måste svara jag ringde för igår honom ingen svar fått jag från honom jag vill byta köket de e gammal o sliten

  refika
 • Hej Refika,

  Tack för att du kontaktar oss.

  Vänligen ring till vår kundtjänst så ska vi hjälpa dig att komma i kontakt med Milan Markota. Vårt telefonnummer är 040-31 33 00.

  Vänliga Hälsningar

  Julia Kundtjänst
 • Hej jag har inglasad balkong. Balkongen är väldigt tilltäppt. Ingen regn eller blåst kommer in vilket känns som ett rum. Jag har därför tapetserar sidovägarna eftersom betongen var ihålig och ful. Nu tycker hyresvärden att jag river ner tapeterna. Tapeterna gör ingen skada och stör ingen. Kan jag ha kvar dom. Ifall jag skulle flytta då kan jag riva ner dom och återställa betongväggen tycker jag. Balkongen var i jättedåligt skick när jag flyttade in. Ruttet trä och gammal smutsig puts. Fixat allt själv och renoverat slippat dörrar. Måste jag verkligen dra av tapeterna. Kan väl ha kvar dom medan jag bor kvar.

  Krystyna
 • Hej!
  Att tapetsera på betong kan ibland orsaka kondens mellan betongväggen och tapeten vilket aldrig är bra.
  Vi rekommenderar att du pratar med din husvärd igen.

  hälsningar
  Anette

  Anette
 • Hej
  Jag ska snart byta lägenhet, men lägenheten jag ska byta till är jätte gamal och jag behöver byta eftersom min familj har blivit större.
  Dem som bor i lägenheten nu har bott där i snart 12 år och dem hade inte sökt om renovering, jag undrar har jag rätt att Mkb renoverar lägenheten när jag flyttar eller hur går det till?

  Nana
 • Hej

  Tack för ditt meddelande

  Jag skulle behöva mer information av dig för att kunna kolla upp ärendet.
  Jag skulle behöva adress och lägenhetsnummer.

  Du får gärna höra av dig till våran kundtjänst på 040-31 33 00 som kan hjälpa dig och ge dig ett svar också.

  Med vänliga hälsningar

  Rajwan
 • Efter hur många år har man rätt att be om  renovering för badrum och kök??
  Hos Heimstaden efter 10år har man rätt att be om helrenovering utan att betala en krona!
  Karim
 • Hej Karim,

  Tack för att du kontaktar oss.

  Med lägenhetsunderhåll menas målning/tapetsering av väggar, slipning av golv, byte av golvmattor och vitvaror. Hos MKB finns fram till 2024 två möjliga sätt att betala för underhåll inne i lägenheten. Det skiljer sig lite beroende om lägenheten är hyrd innan eller efter 1 september 2015.

  Om du går in på följande länk: https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/lagenhetsunderhall/ så kan du läsa mer om vad som gäller.

  Med vänlig hälsning
  Christel Kundtjänst
 • Hej

  Jeg ønsker at bytte plastmatta til parkett gulv ? Er det noget man selv står for/bestemmer, eller er det MKB som vurdere om det er okay? Og hvad er prisen på forhøjelse?


  Mvh
  Bibi
  Bibi
 • Hej,

  Tack för ditt inlägg.
  Nu vet jag inte vilken adress som du bor på och då ha möjlighet att undersöka med din husvärd.
  Du kan kontakta din husvärd eller gå ner på ditt områdeskontor och därifrån få hjälp på plats. Annat alternativ är att du kan också maila dina kontaktuppgifter (personnummer eller produktnummer) till oss på info@mkbfastighet.se , så kan vi undersöka med din husvärd vad som gäller.

  Med vänlig hälsning
  Christel Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.