Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

När börjar man betala för varmvatten?

Hej!
Vi fick i somras insatt en varmvattenmätare i lägenheten men jag har inte börjat betala för varmvattnet än. Och nu börjar jag bli nervös att jag ska behöva betala en stor summa för flera månaders varmvattenanvändning.. Hyran har i och för sig inte sänkts än, så då ska jag väl inte betala varmvattnet för dessa månader?
Vem betalar man till, är det e.on? Jag har inte fått någon inloggningsinfo som jag hört att man skulle få.

Ha en bra dag!

T Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för ditt meddelande.

  När man får varmvattenmätare installerad så börjar det med en 3 månaders friperiod.

  Du börjar betala för vattnet månad 4 men du debiteras två månader efter, dvs vattnet som du använder i januari kommer på avin för mars. Du betalar fortfarande till oss och det kommer på din vanliga hyresavi.

  Gällande din inloggning ber jag dig mejla oss dina uppgifter så vi kan skicka ut ett inlogg.

  info@mkbfastighet.se

  Hoppas du fick svar på din fråga!

  Hälsningar
  Zalle

  Zalle Kundtjänst
 • De är samma
  för mig.Har inte börjat betala fast den blev insatt i somras. Har heller inte fått någon info om var jag kan se hur mycket varmvatten jag förbrukar..

  Elin
 • Hej Elin

  Tack för att du kontaktar oss. Du kan se på din hyresavi hur mycket vatten som du förbrukar varje månad samt kostnaden för detta.

  Vänliga Hälsningar

  Julia Kundtjänst
 • Nej de står ingenstans på min hyresavi. Den har sett ut på samma sätt som den gjorde när jag flyttade in här i Maj, och vattenräknaren sattes in i somras.

  Elin
 • Hej Elin,

  Tack för du kontaktar oss.

  Vänligen inkom med din adress och lägenhetsnummer till info@mkbfastighet.se så hjälper vi dig!

  Hälsningar

  Zalle Kundtjänst
 • Allt detta jobbet och alla dessa mätare som sätts in måste kosta ansenliga summor. Får hyresgästerna betala detta också? Tjänar inte MKB redan tillräckligt mycket pengar, eller är det Malmö stad som vill suga ut mer pengar ur bolaget? Alltså i slutändan hyresgästerna. Att Malmö stad är konkursmässig p.g.a. massinvandringen vet vi ju, men ska det gå ut över hyresgästerna inom MKB? Vi betalar ju skatt för eländet! Plus att stan har blivit totalt förstörd på de senaste 40 åren.

  Anders Wiberg
 • Hej Anders,

  På EU-nivå har det beslutats att energiförbrukning i allt större utsträckning ska kopplas till slutanvändaren. Den som använder mycket energi ska också betala mer än den som använder lite. Näringsdepartementet har tagit fram riktlinjer kring hur detta ska införas i Sverige (Tryck här för mer info)MKB:s styrelse har fattat beslut om att mätning och debitering av varmvatten ska införas i alla fastigheter. MKB har de senaste åren installerat varmvattenmätare i all nyproduktion och i samband med stambyte i äldre fastigheter. Successivt kommer detta att införas i hela beståndet.

  Vad kostar det?

  I dagsläget ligger 1 000 liter varmvatten på 48 kronor, vilket är samma pris som MKB betalar till leverantören, och det för att även syftet inte är att tjäna på detta. Hyresgästerna står inte för installationskostnaden och inga pålägg läggs på hyran bara för att vi installerar dessa. Det man förbrukar betalar man.

  Med vänlig hälsning

  Khloe Kundtjänst
 • Vem är leverantören? Det är ju inte ni som ska ha det vi betalar för varmvattnet, väl?

  // T

  T
 • Hej

  Tack för ditt meddelande

  Varmvattnet börjar du betala för tre månader efter du fått se din förbrukning på avin. Vill du veta när debitering startar i din lägenhet behöver vi ditt person- eller kundnummer. Efter det betalar du endast för det varmvatten som du själv förbrukar.

  Det är MKB som betalar vattenfakturan för hela fastigheten och det är därför vi som tar betalt för varje enskild kund. Skillnaden från tidigare är att vi nu kan mäta förbrukning per lägenhet och inte hela fastigheten samlat.

  Med vänliga hälsningar

  Rajwan Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy