Vad är Framtidens Tvättstuga?

Det är en tvättstuga där flera hushåll delar på tvätt- och torkmaskiner med mycket låg energi- och vattenförbrukning. Jämfört med tvätt- och torkmaskiner som finns i lägenheter är dessa snabbare och ger mycket goda tvättresultat.
I Framtidens Tvättstuga finns en stor flexibilitet och möjlighet att träffa sina grannar, konceptet testades först i Augustenborg och finns nu i flera fastigheter.

Hur fungerar det att flera kan tvätta samtidigt?
Flera hushåll kan tvätta samtidigt eftersom varje tvättmaskin och torktumlare bokas separat. När du lägger taggen på en läsare i tvättstugan öppnas de maskiner som du bokat. Du kan därmed boka många maskiner på samma gång och snabbt tvätta en större mängd, eller boka enstaka maskiner och tvätta oftare. I många tvättstugor finns även en ”akutmaskin”, en tvättmaskin och torktumlare som endast kan bokas en timme innan användning. Detta ger goda möjligheter att tvätta med kort framförhållning om behov uppstår.

Ska jag hälla i tvättmedel?
Nej. Här finns det en anläggning som pumpar ut tvätt- och sköljmedel till tvättmaskinerna. Syftet med detta är att MKB kan säkerställa att tvättmedlen som används är miljövänliga och lämpliga även för allergiker.

Vad är det för tvättmedel som används?
I Framtiden Tvättstuga har vi automatdosering av miljömärkt tvättmedel som är rekommenderat av Asthma Allergy Nordic. Tvättmedlet innehåller enzymer. Om du hellre vill använda t.ex. tvättnötter eller liknande kan du stänga av automatdoseringen. På Electrolux maskiner görs detta genom två tryck på blomman på instrumentpanelen.

Jag kan inte öppna maskinen och får inte ut min tvätt.
Tvättar du på någon annans tid? Om du gör det måste du invänta den personen så att hen kan öppna åt dig.
Om ingen bokat tiden efter dig, kan du boka det tvätt passet och öppna luckan.

Varför kan jag inte starta tvättprogrammet?
Det kan bero på att du inte har tillräckligt mycket tid kvar av ditt tvättpass.
Om du till exempel har bokat ett pass klockan 15–17 och kommer till tvättstugan klockan 16, kan du endast starta ett tvättprogram har en tvättid på mindre än en timme.

Jag kommer inte in i bokningssystemet?
Det kan vara fel på taggen – testa med dina andra taggar.
Om inte de andra fungerar kan du boka tvättid via Mina Sidor.
Du kan därefter kontakta din husvärd som kan undersöka felet på taggarna.

Det går inte att boka
Din tvätt pott kan vara slut. Du får nya timmar den 1:e i varje månad.
Du kan redan ha bokat in max antal timmar, kontrollera dina framtida bokningar. Testa att avboka dina framtida timmar, så att du kan boka en ny tid.
Om du tror att det beror på ett tekniskt fel ska du kontakta din husvärd.

Varför tar tvättprogrammet så lång tid?
Det kan bero på att du själv har fyllt på tvätt- och sköljmedel, då tar det längre tid att skölja. Du ska inte själv fylla på, det sker automatiskt.

MKB Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.