Frågor & svar kundenkät 2021

Varför ska jag svara?
Vi lyssnar mycket på dig och dina grannar, varje röst är viktig. Att ni är nöjda med ert boende är viktigt för oss. Vi har hög närvaro i våra områden. Inför förändringar eller förbättringar har vi nästan alltid en dialog med våra kunder. Enkäten är en viktig kanal. Genom att fylla i den kan du påverka ditt boende.

Hur påverkar resultaten mitt område?
Varje område är unikt och får en egen åtgärdsplan. Delar av den presenteras i slutet av året ute på området. Exempel på åtgärder efter förra årets enkät skickades ut i nyhetsbrev i augusti.

Hur många får kundenkäten?
50 procent av alla som bor hos MKB får den.

Jag har inte fått någon enkät!
Vi skickar endast till hälften av våra kunder i september.
Studenter får en egen studentenkät.

Hur och när delas kundenkäten ut?
Skickas i första hand via mejl och i andra hand via sms den 9 september. Undantagsvis, om vi saknar e-post och telefonnummer, skickar vi enkäten med post. Har du fått den med post vill vi gärna att du uppdaterar dina kontaktuppgifter eftersom det underlättar för dig att få viktig information från oss, och det är mer miljövänligt.

Hur länge kan man svara på kundenkäten?
Ungefär en månad på sig att svara.

Finns kundenkäten på flera språk?
Ja.
På länken som finns i mejlet eller sms:et kan man hitta kundenkäten på fler språk; Svenska, engelska, albanska, arabiska, bosniska/kroatiska/serbiska och somali.

Kommer påminnelser?
Under september/oktober kommer det flera påminnelser.

Hur många kan vinna sin hyra?
Tre kunder har chansen att vinna en fri månadshyra.

Hur går tävlingen till?
AktivBo väljer slumpmässigt ut 100 personer av de som svarat på enkäten. De 100 får en tävlingsuppgift som ska besvaras och skickas till AktivBo.
AktivBo sammanställer inkomna svar anonymt så att de tre bästa kan väljas ut av en jury bestående av Förvaltningschef och Fastighetschefer på MKB.

Hur får jag veta om jag vinner en hyra?
De kunder som vinner en fri månadshyra får personlig återkoppling av områdespersonal.

Hur får jag veta resultatet?
Det totala resultatet publiceras på webbplatsen så fort det är känt, troligen i slutet av november. Områdets resultat presenteras via trappanslag i december eller januari 2022.

Görs enkäten varje år?
Ja de senaste fem åren, men det är inte säkert att vi kommer att fortsätta med enkäten varje år.

Alla svar bearbetas anonymt av AktivBo, undersökningsledare är Martin Gustafsson. Har du frågor är du välkommen att kontakta AktivBo på telefonnummer 08-23 39 85 eller på info@aktivbo.se.
MKB Kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.