Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur frostar man av frysen?

När frysen är full av is drar den mer el. Därför är det bra att frosta av den, minst en gång om året. Förutom att det blir billigare när den drar mindre el så håller maten bättre. Det kan vara en bra idé att frosta av frysen under vintern, då kan de frysta matvarorna hålla sig frysta utomhus under tiden.

1. Stäng av produkten och dra ur kontakten eller dra säkringen i proppskåpet.
2. Ta ut alla livsmedelsprodukter och lådorna.
3. Samla upp smältvattnet tex. Med den djupa ugnsplåten.
4. Avfrosta genom att lämna dörren/dörrarna öppna.
5. Torka av insidan med en fuktig trasa.
6. Ta bort tömningskanalen och sätt tillbaka lådorna.
7. Stäng dörren och sätt i säkringen/elkontakten igen.
8. Slå på produkten igen och vänta tills den når inställd temperatur. Det tar vanligtvis 4– 6 timmar.

Använd aldrig vassa föremål för att ta bort is.
Detta kan skada produkten eller orsaka läckage i kylsystemet. Frysen måste avfrostas när isskiktet på sidorna når en tjocklek av 10-15 mm. Det blir lättare att avfrosta den när den är tom eller bara innehåller några få livsmedel.

https://youtu.be/7Jw5zsiWzQc
(1 min 46 sek in i filmen visas hur du gör för att frosta av frysen)

Mitthem

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.