Till senaste kommentaren

Den nya modellen Schysst hyra - hur mycket kommer den påverka min hyra?

Hur din hyra kommer att påverkas kan vi i dagsläget inte svara på – det vi vet är att hyran blir schysst. Införandet kommer att förhandlas tillsammans med Hyresgästföreningen.

Kommentarer

 • Jag funderar vad som egentligen är "normal standard" enligt er . Jag bor själv i lgh med kök från 50-/60-tal, med låg bänk, liten spis, kakel som sitter snett, dåligt avlopp och inga bänkytor. Det är enligt deklarationen "normal stndard" men jag tror inte man skulle se det så om det tex vore en bostadsrätt. Jag undrar även hur balkong räknas med i det hela. Jag har visserligen balkong men den är så liten att det tex inte ens går att ha ett hängbord eller liten klappstol och f ån väggarna rasar bitar av murbruk. Jag gissar att balkong är något som kan göra hyran högre -oavsett om ett är en balkong som inte kan användas till något annat än som ett extra vädringsfönster eller om man har turen att ha en stor inglasad dito. Det verkar även som att som golv är parkett och klickgolv detsamma vilket vi ju alla vet att det egentligen inte är. Mina besökare påpekar ofta i vilket ålderdomligt skick lägenheten är men enligt er är det "normalt" och jag undrar hur det kan resultera i shysst hyra. Jag har bott i denna lägenheten i 20 år, skött mig väl och jag har inte ens fått till stånd en omtapetsering via er under den tiden och nu ska lägenheten jämnställas med era nybyggda dito eftersom ni deklarerar allt som normal standard?
  Göran
 • Hej Göran!

  Det vi menar med normal standard på köket är att du inte har något nyare kök. Det vill säga att vi inte har bytt ut ditt kök med nya stommar och nya luckor.

  Har du däremot bänkhöjd som är lägre än 90 cm så ska det stå lägre än standard på Köksbänkhöjden.

  Angående balkong så är det en hyreshöjande egenskap. Det vi däremot kommer att titta på är hur stor balkongen är och ifall den är inglasad.

  Angående parkett så kommer inte det att värderas lika som klickgolv.

  Vi kommer inte att jämställa din lägenhet med nybyggda lägenheter, det behöver du inte vara orolig för. Nybyggda lägenheter ingår inte i denna hyressättning.

  Jag hoppas att jag kunnat ge dig svar på dina frågor. Du får gärna återkomma ifall det är något ytterligare du vill veta.

  Ha en bra dag!

  Kristina Förvaltningscontroller

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.