Styrka, Anja & Filippa for Markslöjd - instruktion

Styrka är en ny lampserie från Markslöjd, designad av Anja & Filippa. Taklampan Styrka har en blomliknande skärm i bananfiber med en textur som liknar linne. Glasskärm med antingen bärnsten eller rökfärgat glas. Taklampan finns i svart eller beige och finns i två storlekar.

Unboxing & instruction video1. Det är lättare att montera ihop lampan om du börjar med att hänga upp den på en krok.

Har du lågt i tak eller normal takhöjd kan du redan justera kabeln för att få en önskad höjd på lampan. För att justera kabeln finns det två svarta skruv (platt mejsel) på insidan och utsidan av takkupan. Lätta på skruvarna för att kunna justera kabeln.Vill du att den sitter högre upp, närmre taket?
Skjut in mer av kabeln inuti takkupan.

Vill du att lampan hänger långt ner?
Skjut in kabeln från takkupan och utåt.

Justera sedan den sista skruven inuti takkupan så att kupan hamnar så nära taket som möjligt och döljer kabeln.

Skruva på takkontakten (medföljer ej) på lampan innan du hänger upp den och kopplar in den.

2. Lampan kommer med en platta med sju armar där respektive blomblad ska fästas. Börja med att skjuta plattan på plats, säkra den genom att skruva ner röret.


3. Skruva ljuskällan i sockeln (E27, medföljer ej), försiktigt och motsols så att den hamnar rakt.

Har du en extern dimmer?
Kontrollera att ljuskällan är dimbar.

Har du ingen extern dimmer och önskar en dimbar funktion på ljuskällan?
Välj en ljuskälla med funktionen tre-stegs dimmer, du hittar flera varianter på markslojd.com. Tänk på att dessa inte är kompatibla med extern dimmer.

4. Placera glaskupan med ljuskällan i och skruva den på plats. Säkerställ att den sitter fast innan du släpper taget om lampan.5. Detta steg är valfritt, men vi rekommenderar detta steg framför allt till den större storleken av Styrka. För att få en jämnare look kan du stryka blombladen med låg värme. Använd textil emellan för att skydda bladet.

6. Vik varsamt bladen med kanterna uppåt, ta inte i för mycket. Varje blad har fyra hål, vik så att hålen på vardera sida hamnar omlott och en skruv kan tas igenom hålen på respektive sida. Säkra bladet med muttern på ovansidan. Repetera tills alla sju blad sitter på plats.Lovis
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.