Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför går det inte att se hur många poäng som krävdes för visning/erbjudande?

Hej! Det kan inte vara svårt att se att de som blir kallade för visning av just dessa lägenheter har för kötid? Den som har mest chanser att få lägenheterna så som anmälningen ser ut idag då? Man blir lite trött på att få alltid samma svar att det beror på... Helsingborgs hem har tex ett system där du kopplar ihop dina poäng till en konkret plats i anmälan så att du kan lätt se om du har chans eller inte!
Marina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Marina,

  Vi handlägger inte ansökningarna förrän ansökningstiden har gått ut och det är först då vi vet hur många poäng som de sökande som fick visning hade.

  Som det ser ut i dagsläget har vi inte möjligheten att visa placeringen under anmälningstiden. Men jag ska föra vidare ditt förslag om liknande system som Helsingborgshem!
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej.

  Jag håller med Marina. Jag tycker att LKF,s system är lite förlegat. Har bott i andra städer som har liknande system som Helsingborgshem och boplats syd. Lite frustrerande när man hoppas på en lägenhet och aldrig någonsin blir kallad till visning. (Har stått i kö sedan 2013). Har ställt mig i kö nyprod på Arkivgatan, vi får väl se om man har någon chans. Tvivlar dock på det tyvärr.

  Däremot måste jag framhålla att jag tror att det blir mindre jobb för er som jobbar med uthyrningen om ni uppdaterar ert system lite. Ser man på en gång att det inte finns någon chans att sätta upp sig på en lägenhet så gör man ju inte det. Nu måste ni sitta och sålla bland folk som kanske inte skulle ha stått i kön om man vetat om hur det låg till.

  Mvh
  Margarita
  Margarita
 • Hej Marina,

  Vi arbetar alltid för att förbättra vår service mot både sökande och hyresgäster. Önskemålet om att visa placering har vi tagit emot tidigare men som systemet ser ut i dagsläget är det inte en tjänst vi har möjlighet att erbjuda. Jag ska dock framföra synpunkterna på nytt så vi kan ta med oss det i framtiden om förutsättningarna ändras.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Kan inte annat än att instämma i synpunkterna från flera andra: LKF's system känns väldigt åldersstiget. Att inte kunna uppskatta om man har någon rimlig chans elller inte är dåligt. Och sorteringsfunktionen för nyproduktion är väldigt frustrerande att använda.
  Ludvig Dahl
 • En relativt enkel åtgärd för att öka överskådligheten kunne vara att publicera en lista över hur många poäng som de som fått en liknande lägenhet hade. Typ att när en fyra på Solisten ligger ute så visar man vad de tre senaste fyrorna "krävde" för poäng. Bör fungera för det mesta.

  jp
 • Hejsan JP,

  Vi håller nu på att se över olika sätt att informera om kötider då det är ett stort önskemål från våra sökande. Jag ska vidaresända ditt förslag till ansvariga!
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Jag kan bara hålla med. Av många skäl vore det mycket bra _antingen_ att veta sin köplats, men det är precis lika intressant att veta hur lång kötid liknande bostäder i samma bostadsområde brukar kräva.

  "Alla" som bor i Lund vet ju att centrala lägenheter kräver 7-10+ (?) års kö om det inte är nybyggen, men varför inte skriva ut det när lägenheter läggs ut? Går säkert att ordna i erat IT-system och hade varit mycket intressant!
  En annan JP
 • Hej! Varför är mina sidor stängd?
  Ingvar Andersson
 • Hej Ingvar,

  Mina Sidor är fortfarande öppet men dessvärre upplever vi tekniska problem med webbläsaren Google Chrome. Dessa problemen jobbar vi med att åtgärda och det ska fungera igen imorgon.

  Tills dess går det dock bra att besöka sidan via andra webbläsare ex. Internet Explorer eller Mozilla Firefox.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.