Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför går det inte att se hur många poäng som krävdes för visning/erbjudande?

Hej! Det kan inte vara svårt att se att de som blir kallade för visning av just dessa lägenheter har för kötid? Den som har mest chanser att få lägenheterna så som anmälningen ser ut idag då? Man blir lite trött på att få alltid samma svar att det beror på... Helsingborgs hem har tex ett system där du kopplar ihop dina poäng till en konkret plats i anmälan så att du kan lätt se om du har chans eller inte!
Marina Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Marina,

  Vi handlägger inte ansökningarna förrän ansökningstiden har gått ut och det är först då vi vet hur många poäng som de sökande som fick visning hade.

  Som det ser ut i dagsläget har vi inte möjligheten att visa placeringen under anmälningstiden. Men jag ska föra vidare ditt förslag om liknande system som Helsingborgshem!
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej.

  Jag håller med Marina. Jag tycker att LKF,s system är lite förlegat. Har bott i andra städer som har liknande system som Helsingborgshem och boplats syd. Lite frustrerande när man hoppas på en lägenhet och aldrig någonsin blir kallad till visning. (Har stått i kö sedan 2013). Har ställt mig i kö nyprod på Arkivgatan, vi får väl se om man har någon chans. Tvivlar dock på det tyvärr.

  Däremot måste jag framhålla att jag tror att det blir mindre jobb för er som jobbar med uthyrningen om ni uppdaterar ert system lite. Ser man på en gång att det inte finns någon chans att sätta upp sig på en lägenhet så gör man ju inte det. Nu måste ni sitta och sålla bland folk som kanske inte skulle ha stått i kön om man vetat om hur det låg till.

  Mvh
  Margarita
  Margarita
 • Hej Marina,

  Vi arbetar alltid för att förbättra vår service mot både sökande och hyresgäster. Önskemålet om att visa placering har vi tagit emot tidigare men som systemet ser ut i dagsläget är det inte en tjänst vi har möjlighet att erbjuda. Jag ska dock framföra synpunkterna på nytt så vi kan ta med oss det i framtiden om förutsättningarna ändras.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hur fungerar Ert kösystem? Är det verkligen så att man måste vara sökande i upp till 10 år för att ens ha en chans. Har anmält mig nu för andra gången på ca. 5 år. Avslutade mitt tidigare abb. då jag hittade lägenhet hos ett annat företag. Men nu vill jag återigen hitta boende i eller nära Lund där barn och barnbarn studerar.
  Men det verkar ju som om detta kommer att bli hopplöst under min livstid. Kan man se någonstans se vilket år man isåfall ev. ens kan komma på tal?

  Ni uppmanar om att ladda upp dokument på Er site.
  - Men var gör man det??
  - Hur relevant kan detta vara om man inte kommer att få ens en inbjudan inom 5 år?? Eller har man bättre chans isf?
  - Hur säkert är Ert system för att hantera känslig information?
  Bosse B
 • Hej Bosse,

  Du får en poäng om dagen och det är poängen vi går efter när vi handlägger en lägenhet. Du kan läsa mer om att söka lägenhet hos LKF här: Såhär söker du bostad

  Hur lång kötid som krävs beror på vilka som söker lägenheten, det går därför aldrig att veta på förhand när du kommer få lägenhet. Många lägenheter går för kötider på mellan 5-10 år, men det kan även gå lägenheter för kortare kötid än så. Nyproducerade lägenheter är där chansen är bäst när du inte stått så länge i kö.

  Du kan ladda upp dokument inne på Mina Sidor under "Uppladdade Dokument" som du hittar i menyn till vänster. Möjligheten att ladda upp dokument hoppas vi kan leda till snabbare handläggning, men det är inget måste. Det går också bra att avvakta tills du får ett erbjudande.

  Våra system uppfyller kraven från GDPR och säkerhetskrav. Jag stämde av med vår IT-avdelning och fick även veta att vårt uthyrningssystem ligger inom vår egen IT-miljö och vi har därför extra bra koll på just detta.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Tack för snabbt och utförligt svar!😁 Då är det bara att hoppas på att turen håller i sig och att ett fint objekt erbjuds mig.
  Bo

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.