Till senaste kommentaren

Vad är policyn för att byta lägenhet?

Hej,
Min mor är en av era hyresgäster och vill byta sin lägenhet. Vad är policyn för att byta lägenhet?
Jasmine Mokberi Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jasmine,

  Tack för din fråga.

  Som hyresgäst har man i vissa fall rätt att byta sin bostad mot en annan. Man måste först alltid ansöka om tillstånd där man bland annat uppger skäl till bytet. Man ska också ha bott i nuvarande lägenhet i minst ett år.

  Det är på hyresgästens eget ansvar att hitta någon att byta med. Önskar man byta med en annan LKF-lägenhet kan man logga in på Mina sidor och klicka på Bostadsbytet. Där är det möjligt att både läsa andra hyresgästers annonser samt infoga en egen annons.

  Så snart man hittat någon att byta med ska båda parter ansöka om byte hos sin hyresvärd. Är båda bytesparterna LKF-hyresgäster fyller båda i blanketten "Ansökan om lägenhetsbyte". Du finner blanketten bifogad med detta svar.

  Tänk på att det inte är möjligt att byta förrän båda ansökan godkänts och nytt kontrakt skrivits. Boköanmälan kommer i vanlig ordning att raderas när man signerat ett nytt kontrakt med LKF.

  Du kan läsa mer om lägenhetsbyte genom att klicka här.
  Joanna Kundcenter
 • Tack för den informationen Det var detta som jag letade efter. Detvar väldigt svårt att hitta informationen Lägg en länk till den under fliken lägenhetsbyte.
  Sven-David Svensson
 • Hej Sven-David,

  Vad bra att du fick svar på din fråga här i kundforumet! Jag ska framföra ditt förslag på att lägga in en länk eller komplettera informationen på vår hemsida.
  Josefin Kundcenter
 • Jag vill byta lägenhet.  I Genarp buss schema är dåligt.  Jag har ett arbetsschema som inte överensstämmer med busstransporten.
  Claudia Sanchez
 • Hej Claudia.

  Om du önskar att byta din lägenhet så hittar du bytesannonser under fliken "mina sidor". Där kan du sedan se om du hittar en lägenhet som passar dig och sedan ta kontakt med den sökande. Om ni kommer överens mellan varandra så fyller ni i en ansökan om byte så kommer vi att se över ansökan och återkomma. Om du har flera frågor så är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon på 046-35 85 00
  Mejra Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.