Snart kommer frost och snö – vi är redo!

Nu börjar året gå mot kallare tider och halkan med snöfall kan komma när som helst. Redan nu, innan den första frostnatten är här, planerar vi förebyggande insatser för att underlätta för dig som hyresgäst.


Sandar i första hand mot halka – bra för våra fyrbenta vänner och miljön
När den första halkan slår till väljer vi att i första hand sanda våra områden för att du inte ska halka. Sand torkar inte ut djurs tassar och vi får dessutom frodigare rabatter än om vi bara skulle använt salt.

Att använda sand som halkbekämpning är alltså bra för både djur och miljön, och därför saltar vi bara om vi verkligen måste.


Förbereder en snöberedskap för att hålla vägar öppna
Flera av våra medarbetare är under vinterhalvåret med i en snöberedskap som är redo att köra ut och bekämpa väglaget även under helgers tidiga gryning till sena kvällar.

När vi snöröjer och halkbekämpar så prioriterar vi följande områden:
  • Gator för biltrafik in och ut i våra områden
  • Äldreboende
  • Stadsdelscentra/affärscentra
  • Trottoarer och gångbanor
  • Cykelbanor
  • Tillfartsvägar till källsorteringsrum/hus eller sopstationer

Tillsammans hjälps vi åt att hålla rent i våra gemensamma utrymmen
Med snön kommer slask och smuts som enkelt följer med in när du varit ute. Tänk gärna på att torka av skorna innan du går in i våra trapphus och gemensamma utrymmen. Dessa månader arbetar våra lokalvårdare och fastighetsarbetare extra hårt för att fortsätta hålla fint i ditt område.

Och du – Tänk på att det fortfarande kan vara halt på vissa ställen trots att vi snöröjt och halkbekämpat, så ta det lite extra försiktigt nu i vinter!
Lunds Kommuns Fastighets AB Kundcenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.