Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Såhär fungerar prioriteringen hos LKF

På LKF prioriterar vi dem som antingen bor, arbetar eller studerar i Lund. Detta innebär att en ledig lägenhet i förstahand erbjuds till prioriterade sökande. Inom det prioriterade urvalet sökande erbjuds lägenheten i köordning.

Du kan vara prioriterad antingen genom att bo inom Lunds kommun, arbeta eller studera. Du behöver endast uppfylla ett av de tre kriterierna för att räknas som prioriterad enligt vår uthyrningspolicy.

Prioriterad genom boendet: Bosatt i Lund är den som har sin bostad inom kommunens gränser eller den som på annat sätt stadigvarande bor här och som dessutom varit folkbokförd i kommunen i minst 14 månader.

Prioriterad genom arbetet: Med arbete avses normalt en tillsvidareanställning, men längre vikariat och projektanställning eller uppdrag av varaktig karaktär, kan också likställas.

Prioriterad genom studierna: Studier skall ha karaktär av "studier för uppnående av examen" och ha viss varaktighet. Även gymnasial spetsutbildning innefattas i detta studiebegrepp. "Fritidsstudier" avses inte.

Har du fler frågor eller funderingar kring får uthyrningspolicy? Kontakta vår kundservice så svarar vi gärna på dem.

Lunds Kommuns Fastighets AB Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hur är det då om man har studerat på heltid i Lund och tagit examen efter fem år? Måtte aldrig någon annan göra dumheten att inte söka när en viss chans finns......
  Anders Jinderbrink
 • Hej Anders,

  Tack för din fråga!

  Du är endast prioriterad under tiden som du studerar i Lund eller arbetar i Lund om du inte är prioriterad genom boendet. Man kan alltså inte tillgodoräkna att man tidigare studerat här.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Tack för svar, Josefin! Det var så jag tänkte också. Jag gör så att jag återkommer om ungefär 6 år och ser hur omständigheterna är då. Tror dock inte jag kommer studera i 5 år igen.
  Anders
 • Hur vanligt är det att där bara finns oprioriterade bland sökande för en lägenhet hos LKF?
  Anders
 • Hej Anders,

  Tack för din fråga!

  Det är inte vanligt att vi saknar prioriterade sökande men det sker ibland. Det kan ske vid nyproduktioner och även vid förmedlingen av 65+ lägenheter att kontrakten går till oprioriterade.

  Till de övriga lägenheterna i vårt bestånd brukar det dock vara stort sökandetryck.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!

  Jag undrar om man räknas som prioriterad om ens barn går i förskola i Lunds Kommun? Vi är bosatta i Malmö, men planerar att flytta till Dalby/S Sandby för att komma närmre hennes förskola som ligger utanför Lund.

  Mvh
  Karolina H D
  Karolina Holm Diebate
 • Hej Karolina.

  Prioriterad är man om man som sökande uppfyller något av kraven bor, jobbar eller studerar i Lund.
  Man är tyvärr inte prioriterad pga att barnen går på förskola eller skola I Lund.

  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!
  Vi har bott i LKF i 30 år. 24 av åren har dottern bott hos oss. Eftersom hon inte fick en lägenhet i Lund (6,5 års kö) så bor hon i andrahand i Malmö. Nu är hon inte prioriterad längre (studerar i Malmö). Lägenheten i Malmö har hon till 1 maj sedan måste hon troligen flytta hem igen. Måste hon då uppfylla 14 månader innan hon blir prioriterad, eller?
  Pernilla
 • Hej Pernilla.

  Enligt LKF prioriterings regler ska man bo, jobba eller studera i Lund för att räknas som prioriterad.

  Om hon inte kommer att jobba eller studera här, utan ska flytta hem igen som inneboende, måste hon vara folkbokförd 14 månader för att räknas som prioriterad.

  Om hon däremot får jobb i Lund så blir hon prioriterad, eller om hon kommer att fortsätta studier i Lund kan hon bli prioriterad, beroende på om det är studier som enligt policyn: Har karaktär av "studier för uppnående av examen" och ha viss varaktighet. Även gymnasial spetsutbildning innefattas i detta studiebegrepp.
  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Som jag läser detta är det med andra ord ingen mening att söka lägenhet hos LKF om man inte redan bor i Lund, pluggar där eller arbetar där...Hur många poäng man har spelar uppenbarligen noll roll om man inte är prioriterad... Man kan ju stå i kö i 20 år men ändå inte få för att det alltid (nästan) är prioriterade som går före...

  Staffan
 • Hej Staffan.

  Ja, eftersom det är så hårt söktryck och alltid prioriterade erbjuds i första hand så blir det väldigt svårt som oprioriterad att få lägenhet hos LKF. Det kan hända i nyproduktion och även någon gång i byarna utanför Lund tex Revinge, Genarp eller Veberöd.
  Sedan finns det många andra hyresvärdar i Lund man kan söka hos som inte har samma regler angående prioritering. Så det kan gå lättare som oprioriterad att få lägenhet hos någon av dem.

  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!

  Jag bor i Malmö med min sambo som jobbar i Lund. Kan det vara skäl till prioritering?

  Fredrik
 • Hejsan Fredrik,

  Det är den sökande som står i kö som måste ha en av de tre anknytningarna för att vara prioriterad. Om din sambo jobbar i Lund är det störst chans att söka från hennes köanmälan om hon också står i kö.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.