Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Såhär fungerar prioriteringen hos LKF

På LKF prioriterar vi dem som antingen bor, arbetar eller studerar i Lund. Detta innebär att en ledig lägenhet i förstahand erbjuds till prioriterade sökande. Inom det prioriterade urvalet sökande erbjuds lägenheten i köordning.

Du kan vara prioriterad antingen genom att bo inom Lunds kommun, arbeta eller studera. Du behöver endast uppfylla ett av de tre kriterierna för att räknas som prioriterad enligt vår uthyrningspolicy.

Prioriterad genom boendet: Bosatt i Lund är den som har sin bostad inom kommunens gränser eller den som på annat sätt stadigvarande bor här och som dessutom varit folkbokförd i kommunen i minst 14 månader.

Prioriterad genom arbetet: Med arbete avses normalt en tillsvidareanställning, men längre vikariat och projektanställning eller uppdrag av varaktig karaktär, kan också likställas.

Prioriterad genom studierna: Studier skall ha karaktär av "studier för uppnående av examen" och ha viss varaktighet. Även gymnasial spetsutbildning innefattas i detta studiebegrepp. "Fritidsstudier" avses inte.

Har du fler frågor eller funderingar kring får uthyrningspolicy? Kontakta vår kundservice så svarar vi gärna på dem.

Lunds Kommuns Fastighets AB Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hur är det då om man har studerat på heltid i Lund och tagit examen efter fem år? Måtte aldrig någon annan göra dumheten att inte söka när en viss chans finns......
  Anders Jinderbrink
 • Hej Anders,

  Tack för din fråga!

  Du är endast prioriterad under tiden som du studerar i Lund eller arbetar i Lund om du inte är prioriterad genom boendet. Man kan alltså inte tillgodoräkna att man tidigare studerat här.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!

  Jag undrar om man räknas som prioriterad om ens barn går i förskola i Lunds Kommun? Vi är bosatta i Malmö, men planerar att flytta till Dalby/S Sandby för att komma närmre hennes förskola som ligger utanför Lund.

  Mvh
  Karolina H D
  Karolina Holm Diebate
 • Hej Karolina.

  Prioriterad är man om man som sökande uppfyller något av kraven bor, jobbar eller studerar i Lund.
  Man är tyvärr inte prioriterad pga att barnen går på förskola eller skola I Lund.

  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!

  Jag bor i Malmö med min sambo som jobbar i Lund. Kan det vara skäl till prioritering?

  Fredrik
 • Hejsan Fredrik,

  Det är den sökande som står i kö som måste ha en av de tre anknytningarna för att vara prioriterad. Om din sambo jobbar i Lund är det störst chans att söka från hennes köanmälan om hon också står i kö.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Jag kommer från Lund, bor och arbetar numera i Malmö. Vill gärna flytta tillbaka, men som jag läser informationen ovan kommer jag aldrig att kunna få en lägenhet i Lund, genom LKF. Stämmer det?
  Åsa
 • Hej.

  LKF har prioriterings regler som säger att du vid söktillfället måste uppfylla något av kraven, bor, jobbar eller studerar i Lund, för att räknas som prioriterad.

  Om du inte uppfyller något av kraven är det väldigt svårt att få lägenhet hos LKF. Som prioriterad är det en beräknad kötid i snitt på ca 5-10 år förutom till nyproduktion som det ibland kan vara kortare kötider till.

  Jag skickar med en lista på andra hyresvärdar i Lund, det kanske är lättare för dig att få lägenhet hos någon av dem.
  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Tack för svar och listan Annette!
  Jag kom också att tänka på att man kan byta till sig en lägenhet. Jag har förstahandskontrakt på en attraktiv lgh i Malmö så det borde ju inte vara omöjligt.
  Åsa
 • Hej Åsa.

  Det är helt klart en möjlighet, om din hyresvärd godkänner byte utanför egna beståndet.
  Om du hittar någon att byta med som har LKF lägenhet och ni är överens om byte, så ska LKF hyresgästen lämna in en ifylld bytesansökan till oss.

  Annette Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.