Hur får jag lägenhet hos LKF?

Du behöver vara registrerad i vår bokö för att få erbjudande om lägenhet hos LKF. Här  kan du läsa om hur du ställer dig i kön.

Lägenheterna erbjuds utefter köpoäng och prioritering enligt nedan:

På LKF prioriterar vi dem som antingen bor, arbetar eller studerar i Lund. Detta innebär att en ledig lägenhet i förstahand erbjuds till prioriterade sökande. Inom det prioriterade urvalet sökande erbjuds lägenheten i köordning.

Du kan vara prioriterad antingen genom att bo inom Lunds kommun, arbeta eller studera. Du behöver endast uppfylla ett av de tre kriterierna för att räknas som prioriterad enligt vår uthyrningspolicy.

Prioriterad genom boendet: Bosatt i Lund är den som har sin bostad inom kommunens gränser eller den som på annat sätt stadigvarande bor här och som dessutom varit folkbokförd i kommunen i minst 14 månader.

Prioriterad genom arbetet: Med arbete avses normalt en tillsvidareanställning, men längre vikariat och projektanställning eller uppdrag av varaktig karaktär, kan också likställas.

Prioriterad genom studierna: Studier skall ha karaktär av "studier för uppnående av examen" och ha viss varaktighet. Även gymnasial spetsutbildning innefattas i detta studiebegrepp. "Fritidsstudier" avses inte.

För att läsa mer om förutsättningar för att bli hyresgäst hos LKF kan ni se det Här

Har du fler frågor eller funderingar kring vår uthyrningspolicy? Kontakta vårt kundcenter så svarar vi gärna på dem.

Lunds Kommuns Fastighets AB Kundcenter (Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Är man som befintlig hyresgäst hos LKF högre prioriterad?
 • Hej Erik.

  Om du är kontraktsinnehavare till LKF lägenhet så har du 2 poäng/dag.
  Om du inte är kontraktsinnehavare utan ändå är boende i en LKF lägenhet får du 1 poäng/dag.
  Och är prioriterad för att du är Lundabo, men ingen ``extra´´ prioritering.
  Annette Kundcenter
 • Hi,

  I tried to follow the thread but not sure if I really understood the prioritization. I have been in queue for more than 8 years but i live in Malmö and I have been applying recently to housing but never been offered a show. Does that mean I will never be given an apartment if there is always a person meeting the criteria you have for prioritizing whatever queue points does that person have?

  Best Regards,
  Abdulla


 • Hi Abdulla.

  The apartments are always offered primarily to those who are prioritized which makes it very difficult to get an apartment in Lund if you do not live, work or study here.
  There are some private rental hosts in Lund, which do not have the same rules as LKF.
  Maybe it might be easier for you to get an apartment with one of them.

  I'll send you a list, maybe it might be helpful.
  Annette Kundcenter
 • Hej,

  Hur fungerar det om man har fått ett jobb i Lund men ännu inte påbörjat det? Jag fick ett brev om att jag inte var i "prioriterade gruppen". Det är en konstig filosofi att allmännyttan inte tillåter att folk som ska börja jobba i Lund ska kunna få boende via er...
 • Hejsan Joacim,

  Tack för din synpunkt!

  I det första steget av handläggningen utgår vi från uppgifterna som står angivna på Mina Sidor. Om du har fått ett nytt jobb i Lund är det viktigt att du uppdaterar uppgifterna inne på Mina Sidor så att det framgår att Lund numera är eller kommer vara din arbetsort.

  Om det på din köanmälan framgår att du fått jobb i Lund men du ändå fått ett brev om att du är oprioriterad får du gärna kontakta oss via e-post på info@lkf.se så vi kan se över ditt ärende.
  Josefin Kundcenter
 • Hej!
  Jag tänker flytta till Lund. Hur många poäng ska jag ha ungefär för att lyckas få bostad hos er?
 • Hej Alwan!

  Kötiderna skiljer sig en del i olika områden och beroende på storlek, så det finns inget rakt svar att ge på din fråga. Vår kötid är just nu cirka 5-10 år vilket motsvarar ungefär 1825-3650 köpoäng, då man får 1 poäng per dag i kön. Ibland är det något lägre, till exempel ut i byarna eller vid nyproduktion. Ibland är det högre, till exempel i centrum.

  Skulle du ha sökt en lägenhet och vill veta hur mycket köpoäng som krävdes vid det specifika tillfället kollar vi gärna upp detta till dig. Du kan då ringa oss på 046-358500 eller mejla till oss på info@lkf.se.
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.