Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Rök går in i lägenheter

Hej!

Jag bor på Örnvägen i västra Lund. Dessa lägenheter har ventilation som kommer från samma sida som balkongerna. Problemet är att rökning på balkongerna skapar rök som kommer in i lägenheterna. Särskilt problematiskt är det för dom som bor på högsta våningen då röken stiger uppåt och dessa lägenheter saknar andra fönster att ventilera med. När ska LKF ta tag i detta? mitt förslag är INTE att införa rökfria områden, snarare tycker jag att alla områden ska vara rökfria förutom speciella utpekade områden/lägenhetskomplex där alla som måste röka får bo.

Kommentarer

 • Hej Emanuel,

  Tack för ditt inlägg.

  Det var tråkigt att höra du upplever mycket problem med röklukt i lägenheten. Du får gärna göra en felanmälan på detta så våra tekniker kan se över ventilationen och om vi kan göra någon åtgärd för att förbättra det. Du kan felanmäla på telefon 046-35 86 00 eller på Mina Sidor.

  Vi har i dagsläget inga planer på att bygga rökfria bostäder eller införa rökförbud. Vi vill kunna erbjuda hem till alla och med undantag från våra ålderskategoriboende, inte erbjuda boenden som utesluter somliga sökande.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!
  Jag bor på Örnvägen och jag upplever samma sak. Jag har alla fönster stängda, men röklukten kommer in. Troligtvis för att en person som bor ovanför mig röker på balkongen. Tidigare rökte denna person utanför porten och slängde fimparna i rabatten!!!! Vad gäller nu med rökförbudet? Det borde komma upp tydliga anvisningar på var på området man får röka!! Lekplatserna är väl förbjudet. Men om det då finns bänkar och soffor nära lekplatsen, vad gäller då???
  Mvh
  Åse Andersson
  Ase55Andersson
 • Hej Åse,

  Det nya rökförbudet påverkar inte bedömningen av rökning på balkong eller i lägenhet, där gäller samma regler som tidigare.
  I bostadsområdena i övrigt så är det just rökförbud på lekplatser som är nytt. Skyltar kommer att sättas upp gällande detta. Rökförbudet på lekplatserna kommer innebära att man inte får röka på eller så nära lekplatsen att det kan påverka barn som vill leka där. Bänkar och soffor får man alltså inte röka på om de står så nära lekplatsen att röken kan nå/påverka barnen.

  Det är förstås tråkigt att röklukt kommer in i din lägenhet trots att fönstren är stängda. Om du önskar kan du göra en felanmälan på detta så får vi se över om det är något vi kan åtgärda. Felanmälan kan göras på telefon 046-35 86 00 eller på Mina Sidor.
  Joanna Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.