Ombyggnadshem - tillfälliga lägenheter

Hur länge ska jag bo i ett ombyggnadshem? 
Under tiden ombyggnaden pågår i din lägenhet kommer du bo i ditt tillfälliga boende. LKF erbjuder möjlighet till ett ombyggnadshem men har du ett boende du kan ordna på egenhand går det också bra.


Vad får jag för lägenhet? 
Lika många rum? Under ombyggnaden har vi ett visst utbud av ombyggnadshem. Vi försöker i den mån det går att tillgodose dina eventuella önskemål för ditt ombyggnadshem. Det vi kan garantera är att lägenheterna är belägna i ditt närområde så att vardagen ska fungera så bra det bara går.


Vilken hyra får jag betala?
Bor du i ett ombyggnadshem som LKF ordnat till dig så betalar du den lägsta hyran. Du betalar hyran som vanligt för din lägenhet och om din evakueringslägenhet har en lägre hyra kommer detta regleras med en hyreskompensation månaden efter du flyttat tillbaka.

Om du ordnar boende på egen hand betalar du din hyra som vanligt men får en kompensation när du flyttar tillbaka på en hel månadshyra plus 25 procent.


1 ROK, kan mina möbler vara kvar?
Du som bor i 1 ROK kommer få alla de möbler du vill ha med flyttade. Lägenheten du får som tillfällig lägenhet är en omöblerad lägenhet i likvärdig storlek. Vi flyttar med allt du behöver då det kommer vara begränsad yta att förvara saker på i din lägenhet.


Behöver jag flyttanmälan/adressändra?
Nej, då flytten till det tillfälliga boendet är mindre än 1 år behöver inte en flyttanmälan göras.


Får man röka i det tillfälliga boendet?
I våra ombyggnadshem är det inte tillåtet att röka. Lägenheterna kommer användas under större delen av ombyggnaden så för allas trevnad sker rökning utomhus.


Får man ta med husdjur i de tillfälliga boendena?
Ja, du får ta med ditt husdjur till ditt tillfälliga boende. Vi vill gärna veta i förväg om du har djur du vill ta med då vi har ombyggnadshem som är helt allergivänliga.


Hur felanmäler jag saker i mitt ombyggnadshem?
Om du upptäcker ett fel på de tekniska delarna i lägenheten eller möblerna kan detta felanmälas till vårt vanliga kundcenter via telefon 046-35 85 00 eller mejl kundcenter@lkf.se. När felanmälan görs måste du uppge lägenhetsnummer och detta hittar du ovanför lägenhetsdörren eller på avtalet för ditt ombyggnadshem.

Kan jag besöka min lägenhet under ombyggnaden?
När byggarbetena pågår anses hela trapphuset vara en byggarbetsplats och kommer vara larmat. Det går att göra enstaka besök i din lägenhet, du måste boka tid med din ombyggnadssamordnare. Under vissa perioder av byggarbetena är det inte möjligt att besöka lägenheten

Vad finns det för möbler och teknik i ombyggnadshemmet?

Ditt ombyggnadshem kommer vara möblerat.

  • Vardagsrum: Soffa, soffbord, fåtölj och tv.
  • Kök: Matbord, stolar, porslin och redskap för att tillaga mat.
  • Sovrum: Sängbord och klädförvaring.

Vår flyttfirma hjälper till att flytta över din säng och flyttlådor med de saker som du behöver ha med. Kom ihåg att denna flytt bara är tillfällig, så ta med det mest nödvändiga.

Teknik

  • TV
  • Internt och grundutbud av Tele2. Kom ihåg att ta med din router.
  • Kaffekokare
  • Vattenkokare
  • Dammsugare


Lunds Kommuns Fastighets AB Kundcenter (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.