Till senaste kommentaren

Om jag erbjuds lägenhetsvisning och senare anmäler intresse för en annan lägenhet, vad händer?

Det finns två liknade lägenheter i samma område som jag har intresse för. Jag har redan anmält intresse för den första och erbjudits en visning, men nu finns det en andra på ”Lediga lägenheter”. Eftersom det är möjligt att jag inte får den första (om någon annan tackar ja och har fler köpoäng), det vore logiskt att också anmäla intresse för den andra, så att jag skulle ha en bättre chans att få en lägenhet i området. Problemet är att det sista datumet för att anmäla intresse för den andra kommer före det sista datumet att svara på erbjudandet för den första.

Om jag tackar ja till den första och anmäler intresse också för den andra, vad händer — är det ens möjligt? Kan jag erbjudas en visning för den andra efter att jag tackade jag till den första? (Det är inte ett problem om att få den första lägenheten betyder att jag inte kan få den andra, jag undrar bara om jag har möjlighet att få den andra lägenheten om jag inte kan få den första.)

Kommentarer

  • Hej Andrea.

    Du kan anmäla intresse till 7 lägenheter, och det kan vara olika även på liknande lägenheter vilken placering man hamnar på.

    Om du ligger bland de som har flest köpoäng på flera lägenheter, så får du erbjudande på dem, oavsett om du tackat ja till någon annan.

    Det är först när du ligger etta och är aktuell på en lägenhet ,ibland kan det vara mer än en om de ligger nära varandra i tid, som man inte erbjuder fler.
    Annette Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.