Till senaste kommentaren

Hur går återbäringen till för lägenhetsunderhåll/HLU?

Hej, jag har fått hem beställningslistan för hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll för 2020. I informationen som skickas med står det att återbäringen fås som ett avdrag på hyran, inget konstigt med det, men det står också att avdraget görs på januarihyran 2021 - alltså på hyresavin som kommer i december 2020. Jag antar att det är ett tryckfel men vill ändå vara säker. Tidigare har jag fått avdraget på hyran på decemberavin 2018 osv.

Kommentarer

 • Hej Ola,

  Tack för din fråga!

  Det är inget tryckfel utan det stämmer att den återbäring som står på blanketten är vad du kommer få i slutet av 2020. Blanketten du fått avser nämligen nästa års beställningslista.

  Om du inte gjorde någon beställning inför 2019, vid förra årets utskick, kommer du även få en återbäring nu i december. Beloppet kan dock skilja sig från vad som står på denna blanketten ifall fler åtgärder gått ut i tid.
  Josefin Kundcenter
 • Så det är den enda beställningslistan jag får hemskickad? Jag är lite osäker på hur jag ska göra bara för jag har bostadstillägg och ska meddela Försäkringskassan om hyran blir mindre.
  Ola
 • Ja det stämmer, det är den enda beställningslistan du får hemskickad i år. Sedan får du en ny som avser 2021 nästa år. Gällande återbäringen är det bäst att kontakta försäkringskassan så det blir rätt.

  Josefin Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.