Till senaste kommentaren

70-talsstil i lägenheten - kan det moderniseras?

Hej LKF!

Jag har precis flyttat in i området Lövsångaren. Lägenheten har 70-tals-stil med mörka lister och garderobsskåp från 70-talet etc. Jag har pratat med besiktningsmannen och enligt honom får man inte förändra i lägenheten utan att bli återbetalningsskyldig vid utflyttning. Varför är det på detta viset och varför vill inte LKF modernisera eller låta sina hyresgäster få modernisera lägenheterna?

Mvh, Linda

Kommentarer

 • Hej Linda,

  Tack för din fråga.

  När man precis flyttat in i sin lägenhet skickas det efter cirka två veckor ut en blankett gällande underhållsbeställning. I denna blankett står det vad som är dags att utföras, samt vad det kostar om man väljer att tidigarelägga underhåll.
  Blanketten skickas därefter ut en gång per år.

  Det går bra att på egen hand måla, tapetsera eller byta skåpsluckor, men det måste vara fackmannamässigt utfört. Tänk på att hålla dig till färger, mönster och material som inte är udda, efter­som det annars kan innebära att du måste återställa eller betala ersättning.
  Spara de luckor och dörrar som du byter ut eller tar ner, annars kan du bli ersättningsskyldig.
  Du kan läsa mer om att renovera själv här.

  Om du önskar ta bort garderobsskåp, måla lister eller göra någon större ändring i lägenheten är det viktigt att först ta kontakt med din områdesvärd.
  Joanna Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.