Till senaste kommentaren

Vad är kötiden till de lediga lägenheterna?

Har ni någon statistik på hur långa kötiderna är till era lägenheter?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Tack för din fråga!

  Hur lång kötid som krävs varierar från lägenhet till lägenhet. Många lägenheter går för mellan 5-10 års kötid, men det går även lägenheter för längre och kortare kötider. Radhus och större lägenheter går ofta för längre kötider än de mindre lägenheterna. Läget och månadshyran påverkar också intresset för lägenheten. 

  Hur lång kötid som krävs är beroende på vilka som väljer att söka just den lägenheten. Därför kan kötiderna också variera från gång till gång inom samma område.

  Kötiden ovan är förutsatt att du är prioriterad antingen genom boende, arbete eller studier i Lund. Du kan läsa mer om prioriteringen här: https://kundo.se/org/lkf/d/sahar-fungerar-prioriteringen-hos-lkf/

  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej Jobbar i lund sedan 7 år tillbaka och har cirka 2000 poäng och har stått i kö lite över 5 år.

  Undrar om det är normalt att inte ens få en visning om man jobbar och betalar skatt och söken aktivt. söker i praktiken alla 3or och 4or jag hittar men har ännu inte ens fått en visning. Hur länge till kan man behöva vänta?

  Tack på förhand för svar

 • Hejsan Patrik,

  Tack för din fråga!

  Kötiden inom Lund varierar väldigt mycket beroende på område och storlek på lägenheten. Då större lägenheter är rätt populära kan det dessvärre komma att krävas lite högre poäng för dessa.

  Om du har sökt några lägenheter nyligen får du gärna kontakta oss på info@lkf.se med ditt personnummer. Vi kan då kika närmare på vilka kötider som krävts till lägenheterna du sökt, förutsatt sista svarsdatumet har passerat.

  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Tack så hemskt mycket Josefin för snabbt och treligions svar. Har skickat mail till angiven epost

  Ha en bra dag ☺

  Mvh Patrik

 • Hej
  Hur många poäng får man per år i kön om man är prioriterad?
  Mvh Stefan
  Stefan Åström
 • Hejsan Stefan,

  Du får 1 poäng om dagen som både prioriterad och oprioriterad. Lägenheterna förmedlas dock i förstahand till den prioriterade gruppen av sökande och efter poängen på de sökande i den gruppen.

  Det är först om det inte finns några prioriterade sökande som lägenheterna förmedlas till din oprioriterade gruppen och då efter poängen på de sökande.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!
  Vad är en prioriterad sökande. Är det en familj som har försörjningsstöd, och där socialförvaltningen söker?
  Är man oprioriterad om man redan har en lägenhet och köat för annat i ca 4 år hos LKF?
  Elisabeth
  Elisabeth Alm Björnsson
 • Hej Elisabeth,

  På LKF prioriteras sökande som antingen bor, arbetar eller studerar i Lund. Inom den prioriterade gruppen av sökande är det köpoängen vi går efter. Du är alltså inte oprioriterad för att du redan bor hos LKF.

  Du kan läsa lite mer ingående om hur prioriteringen fungerar här: https://kundo.se/org/lkf/d/sahar-fungerar-prioriteringen-hos-lkf/
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Tack för svaret!
  Elisabeth Alm Björnsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.