Kan förälder hyra lägenhet åt en?

Hej. Kan min förälder, som har många poäng och bosatt i Lund, söka om lägenhet som jag och sambo sen bor i? Tanken är att lägenheten skulle stå på förälder och att de efter några år ska bo i lägenheten och vi flytta ut. Jag har själv i dagsläget inte många poäng och är bosatt utomlands för tillfället. Mvh

Kommentarer

 • Hej Maia,

  Tack för din fråga!

  Hos LKF är det endast tillåtet att hyra en lägenhet till sig själv. Man ska alltså hyra den i syftet av att själv bo där och inte för att hyra ut till någon annan även om detta är en familjemedlem.

  Du och din sambo skulle därför behöva finna en egen lägenhet att hyra. Då kötiderna ofta är rätt långa kan det vara svårt utan poängen. Nyproduktion kan ibland ha något kortare kötid vilket är ett tips att du kikar närmare på.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej!
  Bara för att förtydliga, det är inte heller tillåtet om någon familjemedlem (med flera års kötid) söker en lägenhet och hyr ut lägenheten i andra hand till mig, som ska studera i lund?
  MVH
 • Hej Sofie,

  Det stämmer, det är inte tillåtet för dem att söka en lägenhet i syftet att hyra ut den i andrahand till dig.

  Om en släkting till dig bor i Lund och skulle vilja hyra ut sin lägenhet i andrahand kan denne ansöka om det. Då är det skälen till att vår hyresgäst vill hyra ut i andrahand vi bedömer.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej igen!
  Är det ett godkänt skäl för uthyrning att man vill erbjuda bostad åt en student som annars inte får boende i lund? Eller måste uthyraren ha andra skäl som tidsbegränsat arbete på annan ort etc?
 • Hej Sofie,

  Tack för din fråga!

  När du ansöker om att hyra ut i andrahand är det ditt behov/skäl av att hyra ut lägenheten vi främst tittar på och inte behovet hos andrahandshyresgästen. Som du skrev exempelvis tidsbegränsat arbete eller studier på annan ort.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.