Till senaste kommentaren

Hur stor roll spelar inkomsten i urvalet?

Hej, spelar storlek på inkomst stor roll i urvalet? Jag står i bokön men det är min sambo som har inkomst eller störst inkomst av oss. Jag jobbar endast extra på olika ställen och studerar resten av tiden men utan CSN så min månadsinkomst ligger på max 4000 kr och kommer från olika arbetsgivare. Min sambo får in ca 20.000 kr och är ju den som kommer stå för större delen av hyran. Jag vill ju inte att min chans att få en lägenhet ska bli sämre pga att det ser ut som jag kan ha svårt att betala hyran när så inte är fallet. Om storleken på inkomsten inte spelar någon roll så finns det inget problem.
Elisabeth Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Elisabeth.

  I LKFs första urval när vi erbjuder en lägenhet för visning så görs ingen grundlig kontroll av inkomsten. Står det studier så utgår vi ifrån snittinkomst från CSN. Dvs ca 10000kr/månaden. Även om den sökande inte tar CSN pga sparade pengar eller en sambo.

   

  Den som sedan blir aktuell för att skriva kontrakt kommer att kontrolleras mer noga. Finns det inte tillräcklig inkomst så tittar man på om det finns andra möjligheter tex med sambo eller borgensman.

   


  Annette Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.