Till senaste kommentaren

Hur ser chansen ut för mig att få lägenhet?

Jag har mina barn och barnbarn boende på olika ställen i Lunds kommun. Själv bor jag i Klippan. Finns det någon chans för mig att få en lägenhet hos er? Jag är 76 år.
Birgitta Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Birgitta,

  Tack för din fråga.

  Då du inte bor, studerar eller arbetar i Lund är du dessvärre inte prioriterad enligt vår uthyrningspolicy. Då köerna är långa och vi har många sökande är chansen dessvärre inte så stor till de flesta lägenheter. Om du är intresserad av 65+ lägenheter kan det dock finnas möjligheter då det ibland blir färre sökande till dessa.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • min dotter slutar grundskolan snart och hon kommer gå i gymnasium i Lund därför vill jag flytta till lund så att hon kan gå i skola där. Eftersom det är en timmes tågresa är jag väldigt orolig att något ska hända så det skulle underlätta att bo där.
  mvh carolin
  carolin
 • Hej Carolin.
  Enligt våra regler så prioriterar man i första hand de sökande som uppfyller något av kraven bor, jobbar eller studerar i Lund. Att din dotter ska gå gymnasiet i Lund gör tyvärr inte att du blir prioriterad.
  Eftersom det är hårt sökande tryck till de flesta lägenheter hos LKF är det väldigt sällan lägenheter erbjuds till oprioriterade.
  Det finns en del privata hyresvärdar, kanske det kan gå lättare för dig att få lägenhet hos någon av dem. Jag tror inte de har denna prioritering som LKF har.
  Vi har en förteckning över en del olika som jag skickar med.
  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Hej,
  Vi kommer få vårt första barn snart o vi  bor nu i en tvåa i lund. Vi önskar er ett rum för vårt barn! Hur stort chans vi har?
  Sarah shalash
 • Hej Sarah.

  Lägenheterna erbjuds i köpoängsordning, så det beror på hur många köpoäng du har och hur många poäng de har som söker samma lägenhet. I snitt är det mellan 5-10 års kötid för lägenheter i Lund.
  Annette Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.