Hur lång kötid kan jag räkna med?

Hej,

Jag har studerat i Lund sedan höstterminen 2014 och ställde mig i kö hos LKF 2016-07-17. Idag går jag min andra termin på socionomprogrammet i Lund, studier som jag beräknas avsluta i början av år 2021. Hur länge kan jag förvänta mig att behöva vänta innan jag blir erbjuden en bostad hos er?

Kommentarer

 • Hej Ashraf,

  Tack för din fråga!

  Våra kötider varierar men rör sig ofta mellan 5-10 år förutsatt du antingen bor, arbetar eller studerar i Lund. Nyproducerade lägenheter kan ibland gå för något kortare kötider.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej.
  Är kötiden i Dalby också 5-10 år?
  Mauricio
 • Hej Mauricio,

  Tack för din fråga!

  Den genomsnittliga kötiden i de yttre tätorterna är ca 5-6 år. Det varierar dock en del från lägenhet till lägenhet, större lägenheter och radhus kan till exempel gå för längre kötider.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej
  Jag är född och uppvuxen i Lund. Nu bor vi i Hörby och vill flytta in till Lund. Hur lång kötid ska jag räkna med? Har stått i 5år. Egentligen ännu längre men blev utkastad då jag inte förnyade på rätt datum för ca 10-15 år sedan.
  Är det helt omöjligt för oss att få hyra lägenhet hos er? Vi är en familj på 4 personer var av två vuxna fast anställda sen länge i Hörby kommun som lärare. Vi kan lätt få jobb i Lund också som lärare.
  Tacksam för svar
  mvh
  Annika
  Annika Kulle
 • Hej. Jag har bott hela mitt liv i Lund och har köat länge hos LKF. De senaste tre åren har jag studerat utomlands och under den tiden har mina föräldrar flyttat från Lund. Nu vill jag flytta hem igen och söka lägenhet i Lund. Måste jag åter vara skriven i Lund i 14 månader för att räknas som prioriterad och därmed ha en chans att få en bostad?
  Anna
 • Hej Annika!

  Våra lägenheter erbjuds utefter vår bokö och köpoäng samt vår uthyrningspolicy. I vår uthyrningspolicy finns en prioritering för de sökande som antingen bor, jobbar eller studerar i Lund. Du kan läsa mer om vår uthyrningspolicy genom att klicka här.

  Eftersom vi i nuläget har en kötid på cirka 5-10 år är det tyvärr väldigt svårt att få lägenhet genom LKF om man inte är prioriterad i kön.

  Om du önskar ta kontakt med fler hyresvärdar som har bostäder i och kring Lund, har jag här bifogat en lista över olika hyresvärdar.
  Joanna Kundtjänstmedarbetare
 • Hej Anna!

  För att räknas som prioriterad sökande i vår bokö behöver du antingen bo, jobba eller studera i Lund.

  Om du har din bostad inom Lunds kommuns gränser räcker detta för att vara prioriterad. Skulle du på annat sätt stadigvarande bo här, till exempel som inneboende, behöver du vara folkbokförd i minst 14 månader för att räknas som prioriterad.
  Joanna Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.