Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur anger jag min sambo som medsökande?

Hur anger jag min sambo som medsökande?

Richard Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Richard,

  Hos LKF är det inte möjligt att ange en medsökande. Vi önskar att du istället anger hur många vuxna och barn ni är i hushållet i din boköanmälan. Om du redan är registrerad går det fint att uppdatera detta inne på Mina Sidor – Boköanmälan.

  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Eftersom jag inte kan ange min sambo som medsökande har jag istället angett att vi är två vuxna i hushållet i min boköanmälan. Ska då inkomsten jag anger vara endast min eller vår gemensamma inkomst?

  Mvh

  My
 • Hej My,

  Tack för din fråga!

  Det är helt rätt som du gjort med att ange antalet vuxna i hushållet. På Mina Sidor är det endast din inkomst du bör ange då det är dina uppgifter vi utgår från.

  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Man skriver väl båda på kontraktet? Båda samborna? Vad händer om en flyttar? Den som står på kontraktet? Om bara ena har skrivit på?
  Maria
 • Hej Maria,

  Kontraktet skriver man bara på den vars poäng lägenheten har gått till.
  Om ni i särskilt fall vill att kontraktet ska skrivas på båda måste den andra ha samma eller ungefär lika många poäng vid erbjudandet. Ni får då ta upp frågan och diskutera möjligheten med uthyraren.

  I det fallet att din sambo står på avtalet och ni vill ha det skrivet på dig istället pga. separation ansöker ni i sådant fall om att överlåta avtalet till dig.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Om jag avlider får min fru överta kö poäng eller skall hon ställa sig i kö från början med 0 poäng?

  Håkan
 • Hej Håkan,

  Poängen är personliga går inte att överlåta till någon annan, det gäller även ens respektive och vid dödsfall. Det är därför bra om din fru registrerar sig i vår kö så snart som möjligt så hon också har kötid om något sådant skulle inträffa.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.