Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur anger jag min sambo som medsökande?

Hur anger jag min sambo som medsökande?

Richard Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Richard,

  Hos LKF är det inte möjligt att ange en medsökande. Vi önskar att du istället anger hur många vuxna och barn ni är i hushållet i din boköanmälan. Om du redan är registrerad går det fint att uppdatera detta inne på Mina Sidor – Boköanmälan.

  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Eftersom jag inte kan ange min sambo som medsökande har jag istället angett att vi är två vuxna i hushållet i min boköanmälan. Ska då inkomsten jag anger vara endast min eller vår gemensamma inkomst?

  Mvh

  My
 • Hej My,

  Tack för din fråga!

  Det är helt rätt som du gjort med att ange antalet vuxna i hushållet. På Mina Sidor är det endast din inkomst du bör ange då det är dina uppgifter vi utgår från.

  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Eftersom jag, som står i bokön, är student medan min sambo arbetar heltid har vi tillsammans en väsentligt högre inkomst än vad som framgår i mina uppgifter. Försämras våra chanser att få lägenhet av att det är jag, som student, som står i bokön?
  Vänliga hälsningar
  Ylva
 • Hej Ylva,

  Då kontraktet skrives på den som poängen tillhört är det den sökandes inkomstuppgifter vi utgår ifrån och inte eventuell sambo.

  Inne på Mina Sidor - Boköanmälan finner du dock fältet övriga upplysningar där du kan ange övrig information som din sambos inkomst och exempelvis om du har en borgenär.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Man skriver väl båda på kontraktet? Båda samborna? Vad händer om en flyttar? Den som står på kontraktet? Om bara ena har skrivit på?
  Maria
 • Hej Maria,

  Kontraktet skriver man bara på den vars poäng lägenheten har gått till. Undantaget är om ni har ungefär lika många poäng vid erbjudandet.

  I det fallet att din sambo står på avtalet och ni vill ha det skrivet på dig istället pga. separation ansöker ni i sådant fall om att överlåta avtalet till dig.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.