Till senaste kommentaren

Grill förpestar luften - förbud mot tändvätska?

Hej!
Vad gäller betr grillande? Är inte tändvätska förbjudet? Av flera skäl borde väl annat användas till grill - varför inte ta hänsyn till grannar?

Kommentarer

 • Hejsan Ingar,

  Tack för din fråga!

  Det är tillåtet att grilla och vi har inget direkt förbjud mot tändvätska. Man ska dock visa hänsyn till sina grannar så om du upplever problem med grannarnas grillning kan du kontakta din områdesvärd.
  Josefin Kundcenter
 • Tändvätska borde verkligen förbjudas! Den är ju extremt giftig både för den dom andas in röken där tändvätska använts och för miljön i övrigt. Det är verkligen konstigt att det är tillåtet att använda just med tanke på giftigheten. Det finns ju många andra väl fungerande sätt att tända sin grill.
 • Hej Anna,

  Vi brukar rekommendera våra hyresgäster att använda sig av eltändare istället som ett bättre alternativ. Då vi dock inte har något förbjud mot tändvätska har jag vidaresänt både din och Ingars återkoppling till miljöansvarig på LKF.
  Josefin Kundcenter
 • Hej,
  Jag bor på vikingavägen, tredje våningen, alltså längst upp.
  Min fråga är om man får lov att grilla, typ korv och liknande lättare grillningsmat på balkongen. Jag har ju ingen ovanför som kan störas av den uppåtstigande röken.
  Med vänliga hälsningar/ Roxana
  Roxana Leyton
 • Hejsan Roxana,

  Du får lov att grilla men endast med en el-grill på balkongen. Du kan läsa mer om grillning här: https://www.lkf.se/Hyresgast/Viktigt-att-veta-A-O/Grilla/
  Josefin Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.