Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Har ni ändrat reglerna om dubbla poäng för Lundabor?

Sist jag kollade era regler vill jag minnas att boende i LKF fick fler poäng än andra, och att boende i Lunds kommun fick fler poäng än boende i annan kommun. Nu verkar det som att alla får samma köpoäng, men att prioriterade sökande går före oprioriterade? Stämmer det? När förändrades det? Har poäng så att säga räknats om retroaktivt?

Dessutom undrar jag varför LKF inte kan ha samma funktion som Boplats syd, där man kan följa sin plats i kön på de lägenheter man anmält intresse för.


Niklas Jersblad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hejsan Niklas,

  Du är alltid välkommen att kontakta oss med din frågor!

  Det stämmer att våra hyresgäster får två poäng om dagen, det är dock endast kontraktsinnehavaren som får detta och inte övriga i hushållet.

  Övriga sökande får alla en poäng om dagen men lägenheterna förmedlas i förstahand till den prioriterade gruppen av sökande. Detta är inget vi har ändrat på utan jag tror det dessvärre blivit ett missförstånd om hur prioriteringen fungerar vid din tidigare kontakt med oss.

  Vi har inte möjligheten att visa placeringen på sidan som det ser ut idag, eventuell placering hade nämligen inte varit korrekt då den inte tar hänsyn till prioriteringen. Jag ska dock framföra önskemålet om detta på nytt om det kanske är något som blir möjligt i framtiden.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej jag undrar nu har jag skrivit kontrakt hos LKF och mina poäng är rederade men jag får inte dubbla poöng. Varför får jag inte de?
  Mvh Burcu
  Burcu
 • Hej Burcu,

  När du har skrivit kontrakt med oss ska dina poäng börja räknas från samma datum som ditt kontrakt och du ska då få två poäng om dagen. Om du har börjat samla poäng men endast får en poäng per dag, låter det som att ett tekniskt fel har uppstått.

  För att kunna se över ärendet och göra eventuella åtgärder skulle jag behöva ditt personnummer vilket inte får skrivas här i forumet. Vänligen kontakta oss via e-post istället på info@lkf.se så hjälper vi gärna till!
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • är man inneboende i lund och söker bostad i lund får man då dubbla poäng?
  Nanna
 • Hejsan Nanna,

  Nej, det är endast när man är kontraktsinnehavare på en LKF-lägenhet som man får 2 poäng/dag. Övriga sökande i vår bokö får 1poäng/dag.

  Vänliga hälsningar
  Malin Kundtjänstmedarbetare
 • Mina poäng verkar ha blivit färre sedan jag sa upp min lägenhet. Ni kan väl inte ta bort de dubbla poäng man samlat ihop under kontraktstiden? Snålt i så fall! Jag hade drygt 8 års kötid, hyrde ut min lgh ett år i andrahand för att provbo sambo. Nu vill vi hitta en större lkf-lägenhet så jag har sagt upp min gamla, men nu har jag bara hälften av poängen kvar?
  Mollie
 • Hej Mollie

  Kötid

  Kötid räknas från och med den dag du registrerar dig i kön. Varje dag i kön omvandlas till en poäng. Köpoäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.
  Befintlig LKF-hyresgäst tillgodoräknas dubbel kötid jämfört med övriga sökande och prioriteras på så sätt före annan.

  Obs! För den som avslutar sitt LKF-boende halveras den upparbetade köpoängen.


  Annette Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.