Till senaste kommentaren

Har ni ändrat reglerna om dubbla poäng för Lundabor?

Sist jag kollade era regler vill jag minnas att boende i LKF fick fler poäng än andra, och att boende i Lunds kommun fick fler poäng än boende i annan kommun. Nu verkar det som att alla får samma köpoäng, men att prioriterade sökande går före oprioriterade? Stämmer det? När förändrades det? Har poäng så att säga räknats om retroaktivt?

Dessutom undrar jag varför LKF inte kan ha samma funktion som Boplats syd, där man kan följa sin plats i kön på de lägenheter man anmält intresse för.


Niklas Jersblad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hejsan Niklas,

  Du är alltid välkommen att kontakta oss med din frågor!

  Det stämmer att våra hyresgäster får två poäng om dagen, det är dock endast kontraktsinnehavaren som får detta och inte övriga i hushållet.

  Övriga sökande får alla en poäng om dagen men lägenheterna förmedlas i förstahand till den prioriterade gruppen av sökande. Detta är inget vi har ändrat på utan jag tror det dessvärre blivit ett missförstånd om hur prioriteringen fungerar vid din tidigare kontakt med oss.

  Vi har inte möjligheten att visa placeringen på sidan som det ser ut idag, eventuell placering hade nämligen inte varit korrekt då den inte tar hänsyn till prioriteringen. Jag ska dock framföra önskemålet om detta på nytt om det kanske är något som blir möjligt i framtiden.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hej
  jag bor i Dalby på Järnvägsgatan som är ny produkt sen januari och har andra hand kontrakt och min fråga är varför jag får inte två poäng per dag istället för ett fast jag har fast inkomst och har fått intyg som visar att jag är bra hyresgäst och har betalat utbetalningar regelbundet.
  MVH.

  Hasan shekh hassan
 • Hejsan Hasan,

  Tack för din fråga!

  Det är bara personen som står på hyresavtalet som får två poäng om dag. Som familjemedlem, inneboende eller andrahandshyresgäst får du inte dubbla poäng.

  Det är först när du är aktuell för en lägenhet med din kötid som vi tittar närmare på din ekonomi men det är bra att du har intyg för tidigare boende ifall det förfrågas.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.