Till senaste kommentaren

Är jag låst till Kraftringen som elbolag?

Hej!
Vi har just nu Kraftringen som elleverantör sedan januari i år 2020. Vi funderar nu dock på att byta till januari 2021 då vi tycker det är för höga priser.
Är vi "bundna" till Kraftringen i vår LKF-lägenhet eller kan vi välja fritt? (gäller såklart både elhandel och nätavtal). Vi blev lite konfunderade eftersom vi är bundna till ComHem vad avser TV.

Stort tack på förhand!


Lina Sandahl Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lina,

  Tack för din fråga!

  Du är inte låst till att ha Kraftringen som elleverantör. Däremot är det Kraftringen som äger elnätet och den fast nätavgiften kommer du därför att betala till dem oavsett vilken elleverantör du sedan väljer.
  Josefin Kundcenter
 • Hej! Jag förstår. Vi tycker att det är väldigt dyrt och ser över andra alternativ. Vad menar du att vi kan byta till, är det elhandels-avtalet då men inte elnätet? Jag har förstått att det är uppdelat i ”två”. Vill du förklara lite mer hur det funkar? Vi tänkte ringa och prata lite med Vattenfall på onsdag. Går det på något sätt att få ner kostnaden som student? Eller det måste jag fråga dem? Elnätet är väldigt dyrt med fast avgift har vi märkt nu efter att ha bott här snart ett år. Vi har sett att avtalet för elnät är ”tillsvidare” - vet du vad det innebär? Kanske denna fråga riktar sig bättre till Kraftringen. 
  Tack för svaret!
  Lina Sandahl
 • Hej Lina,

  *Det stämmer att det är elhandelsavtalet som ni kan förändra, men inte nätavgiften. För frågor om elavtalet och möjlighet att eventuellt ändra det är det bäst att kontakta Kraftringen. Att avtalet gäller tillsvidare beror troligen på att det inte finns något slutdatum, utan gäller så länge du bor på adressen.
  Josefin Kundcenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.