Bostadskö

Hej!

Jag undrar hur länge till jag måste stå i kö för att få en bostad hos Lkf. Jag har varit registrerad sedan 2011, så det betyder 7 år. Sist jag kontaktade er så var väntetiden på 5-7 år.

Nu fick jag inte komma vidare till den bostad som jag hade sökt.
Mimy Ismail Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mimy,

  Tack för din fråga!

  Kötiderna hos LKF varierar från lägenhet till lägenhet, beroende på vilka som väljer att söka. Många gånger rör sig kötiderna dock mellan 5-10 år, förutsatt du är prioriterad genom antingen boende, arbete eller studier i Lund. Du kan läsa mer om hur prioriteringen fungerar här: https://kundo.se/org/lkf/d/sahar-fungerar-prioriteringen-hos-lkf/

  Då du i dagsläget både bor och arbetar i Malmö enligt registrerade uppgifterna, räknas du inte till den prioriterade gruppen av sökande. Om detta har ändrats så du numera har en av de tre anknytningarna är det viktigt att uppdatera Mina Sidor så snart som möjligt.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Kan man få erbjudanden fastän man inte har gjort några intresseanmälningar? Jag vill ju gärna fortsätta vara kvar i bostadskön, även fast jag har flyttat till Lund.
  Anders
 • Hej Anders.

  Erbjudande kan du bara få genom anmäla intresse till någon av lägenheterna som ligger publicerade.

  Du kan stå i kö ändå, du måste bara tänka på att förnya genom att logga in inom var följande 365 dagar.
  Annette Kundtjänstmedarbetare
 • Varför är det så få lägenheter ute till förmedling nu? Är det vanligt med endast tre lägenheter ute?
  Mvh
  Stefan
  Stefan Åström
 • Hej Stefan,

  Antalet lägenheter beror på hur många uppsägningar vi fått in. Så här få ser vi ibland i mitten av månaderna, men det är lite färre än vad det brukar nu nära månadsskiftet.

  Uppsägningarna ska lämnas in senast den sista dagen i månaden och det är då flest lämnar dem. I slutet av veckan eller nästa vecka kommer det troligtvis finnas fler på hemsidan.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.