Till senaste kommentaren

Blir jag prioriterad så snart jag får en tillsvidareanställning?

Hej,

vi funderar på att flytta tillbaka till Lund, hur fungerar det med prioritering p g a arbete? Om jag får en tillsvidareanställning i Lund, blir jag då prioriterad med en gång?

/Helena
Helena Pahlmblad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Helena,

  Tack för din fråga!

  Det stämmer att om du får en tillsvidareanställning i Lund blir du prioriterad. Du behöver alltså inte ha jobbat här en viss tid innan det börjar gälla.

  Vi behöver dock kunna se att anställningen inte börjar allt för lång i framtiden och att anställningsgraden inte är för låg.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare
 • Hur hög ska anställningsgraden vara? Om man har tillsvidaretjänst i Lund på 40-50% och arbetar hemma med egen firma på 50 %, räcker det?

  Om man hyr ut sin lägenhet i Lund i andra hand i ett år och bor i annan kommun och sen flyttar tillbaka, måste man vara folkbokförd i 14 månader innan man blir prioriterad igen?
  Ida
 • Hej Ida,

  Om du har flyttat utanför kommunen och flyttar tillbaka måste du vara folkbokförd här i 14 månader ifall du bor i andrahand, är inneboende eller sammanboende. Om du däremot har ett eget förstahandskontrakt eller en bostadsrätt, blir du prioriterad när du har den bostaden.

  Gällande anställningsgraden så ska det vara att du huvudsakligen utför ditt arbete i Lund. Om du jobbar ca 50% är det bäst att ange Lund som arbetsort så länge, så får vi göra en närmare bedömning när du är aktuell för en lägenhet.
  Josefin Kundtjänstmedarbetare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.