Seedning vid namnbyte

Hej,
Om jag köper en plats av en kompis behåller jag hennes seedning då eller räknas den om automatiskt till mig? Om den räknas om till mig kan jag då använda mitt resultat från LL30 2015? Eller dom lopp jag sprungit i år som är Atea halvmarathon i Västerås, Kungsholmen runt halvmarathon, Ultravasan90? Vill inte springa om jag hamnar i fel led då det varken är kul att starta för långt fram eller för långt bak.
Tack på förhand,
Mvh Frida
Frida Pettersson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Frida,

  du seedas efter dina meriter. LL 2015 går bra.
  Mattias Söderberg
 • Hej,
  Vi har ett anmält team från jobbet till LL30. En av löparna har fått förhinder och vi vill byta löpare. Löparen som har förhinder har startplats i led 1A. Den löpare som skall ta över har meriter från Helsingborgs Marathon 2017 (3:36:38), Manchester Half Marathon 2017 (1:38:39) och Helsingborgs Halvmarathon 2018 (1:37:11).Kan detta funka som seedning och möjlighet att få plats i startled 4 tillsammans med en av de andra kollegorna? Har förstått att namnändring fr o m nu enbart kan ske på tävlingsdagen.
  Mvh
  Anders
  Anders Ransed
 • Hej Anders,

  i mån av plats så kan vi placera i startgrupp 4 med dessa meriter.
  Mattias Söderberg
 • Hej! Är i färd att köpa en startplats i led 8. Kan jag använda mina meriter (Lidingöloppet on tour denna sommar) för att seeda mig till en bättre startgrupp eller är det försent? Har tidigare fått besked om att min tid räcker till startled 4.
  Erika Lind
 • Hej Erika,

  du seedas efter dina meriter (i mån av plats i startgrupp).

  Namnbyte kan endast göras på plats.
  Mattias Söderberg
 • Då det är lite olika meningar om hur det blir om det är fullt i ens startgrupp undrar jag vad som händer då? Har jag fattat rätt behåller man startens startled? Eller hamnar man längst bak? Vill veta då jag har över 30 mil till Stockholm och vill inte chansa och åka ifall jag inte får springa i ungefär rätt startled 😀
  Tack på förhand, Frida
  Frida Pettersson
 • Hej Frida,

  Tack för din fråga. Du seedas efter dina meriter (i mån av plats i startgrupp) när du anmäler dig via hemsidan. Är det fullt i den grupp du har meriter för placeras du i närmast efterföljande grupp med plats i.

  MVH
  Niklas
  Lidingöloppet
  Niklas Gabrielsson
 • Okej tack för svar. Så om jag köper en plats i led 3 men seedas till led 4 och det skulle va fullt där (för ofta är det väl fullt i de främsta) kan jag hamna flera led bak alltså? Eller kan man få starta i led 3 som platsen har från början? Tack på förhand, Mvh Frida
  Frida Pettersson
 • Hej Frida,

  Just nu finns det platser kvar i led 3,4,5. Men då du gör namnbyte på en plats du köper av någon annan så kan vi inte garantera att plasterna finns kvar (minst antal i grupp 3). För att vara säker på en plats till 4:an rekommenderar vi att du köper en plats via hemsidan för då kan vi seeda dig redan idag.


  MVH
  Niklas
  Lidingöloppet
  Niklas Gabrielsson
 • Attans. Trodde all seedning gällde vid startområdet innan start så köpte nyss en plats i led 2. Får hoppas det finns plats i det led jag seedas till vilket jag tror är led 3 el 4 med tid 3:00:51 på Lidingöloppet (halvmara i år 1:54:07) så jag inte hamnar för långt bak. För om jag fattat det rätt får jag inte starta i led 2 om det är fullt eftersom jag seedas längre bak? Mvh Frida
  Frida Pettersson
 • Hej Frida,

  med dessa tider seedas du prel till startgrupp 5, lite beroende på var vi har platser.

  Lycka till!
  Mattias Söderberg
 • Om jag köper en startplats nu kommer jag då att sidas eller hamnar jag i sista gruppen? Sprang lidingöloppet -14 på 2.50 och Göteborgsvarvet -17 på 1,47
  Anna Karlsson
 • Hej,

  du seedas efter dina meriter (i mån av plats i startgrupp).
  Mattias Söderberg
 • Hej
  Om jag köper en startplats av någon (oavsett vilket startled den personen har) hamnar jag då automatiskt i sista led. Eller finns det flera oseedade led som man kan hamna i. Jag har inte sprungit några lopp för att seeda mig. Frågar mest för att kunna få ett hum om när jag behöver vara på plats, men vill också försöka komma under 3h.
  mvh
  Gry
 • Hej Gry,

  Du hamnar i led 8-10 beroende på hur statusen är i leden (antalet anmälda osv.). Har du sprungit något lopp 2018/2019 som är 10,21 eller 42km kan du fylla i det i seedning när namnbytet görs.

  MVH
  Niklas
  Lidingöloppet
  Niklas Gabrielsson
 • Hej,
  Jag fundera över att anmäla mig till årets lopp. Om jag anmäler mig under denna vecka, kan jag räkna med seedning efter min tid i årets Stockholm Marathon, eller är det för sent för seedning?
  Mvh
  Guy  Shanks
  Guy Shanks
 • Hej Guy,

  Kul att du är sugne på att anmäla dig! Du kan absolut använda den seedningen men vissa startgrupper är fulla. har du merit för en full startgrupp hamnar du i närmast efterkommande startgrupp som har plats.

  Varmt välkommen!

  MVH
  Niklas
  Lidingöloppet
  Niklas Gabrielsson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.