Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Upprepade fält (300c)

Idag kunde jag inte importera nedanstående post, fick felmeddelandet "The incoming request has too many parameters. The server supports a maximum of 2100 parameters. Reduce the number of parameters and resend the request."

När jag tittar på posten ser jag problemet...


(etc...)

Det har varit problem med upprepade fält tidigare men det här är ju absurt.

Maria, Biblioteken i Norrbotten Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Detta är nu fixat och posten ser ok ut i Libris webbsök.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Ok, men alla andra poster med samma problem då, är det manuell rättning som gäller?

  Och, om jag vill ta bort extrafälten i en preliminär post men inte göra några andra uppdateringar, vilken beskrivningsnivå ska jag välja för att inte posten ska skrivas över med samma fel igen? (Detta hände nämligen efter att jag hade rättat en post.)
  Maria, Biblioteken i Norrbotten
 • Hej Maria och ursäkta det sena svaret på din fråga.

  För att poster inte ska skrivas över behöver nivån ändras till lägst Miniminivå (som är det man bör ange om man inte vet om beskrivningen håller nivån för Librispraxis). Preliminära poster (nivå 5) och CIP-poster (nivå 8) skrivs över.

  Enligt RDA finns inga beskrivningsnivåer och beskrivningsnivåerna i Libris är därför enbart av teknisk betydelse numer. Kärnelementen är obligatoriska om de är lätt åtkomliga och tillämpbara. Librispraxis anger några få ytterligare element som är obligatoriska vid katalogisering i Libris. Utöver dessa element är det upp till katalogisatören att bedöma vilka uppgifter som behövs för att beskrivningen ska uppfylla användarbehoven, RDA http://access.rdatoolkit.org/rdachp0_rda0-277.html.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.