Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Uppgifter om Seriemedlemskap saknas i MARC-export

Hej!

När vi importerade post hqbc0jqcf0m0f4t2, skapad i nya Libris, till vår lokala katalog upptäckte vi att inga uppgifter om Seriemedlemskap följde med. Inga 830- eller 490-fält kommer heller med när jag laddar ned sammanslagen post/förhandsgranskar i MARC.

Däremot kommer serieuppgifterna med när vi testar att ladda ned  konverterade MARC-poster från gamla Libris, trots att posterna verkar innehålla i princip samma Seriemedlemskaps-fält -- så när som på en länkad instans i den nya posten och en indikator (marc:seriesTracingPolicy) i den gamla.

Är det vi som missat något i katalogiseringen, eller är det återkonverteringen till MARC som spökar?

Tack!
Lisa Sjögren, Chalmers Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lisa!

  För närvarande måste man fylla i två Seriemedlemsskap för att få ut både 490 och 830. Om serien har ett ISSN ska även Identifikator/ISSN läggas till båda seriemedlemsskapen.

  Serien bör tills vidare beskrivas som lokal entitet och inte länkas. Förhoppningsvis kommer vi att kunna förenkla den här hanteringen.
  Förhandsgranska MARC21:


  Vänliga hälsningar

  Katalogsupport
 • Hej!

  Om man gör ett seriemedlemskap enligt anvisningarna (dvs inte dubblerar informationen som angivit ovan) kommer 830 föras över så småningom då eller är informationen borta för evigt?

  Hälsningar Marie
  HT-biblioteken, LU
  Marie Hoen
 • Hej Marie.

  För att få med både 490 och 830 behöver anvisningen om dubblering följas. Detta beskriver funktionaliteten just nu och kan komma att ändras.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.