Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Två medverkande institutioner som utgivare

Vid fall där två universitet har medverkat vid framläggning av doktorsavhandling (se 9789177602507 resp. 9789177602514), hur gör man då med fälten för andra medverkande inst.? Jag kan nämligen bara få fram funktion "pbl/utg" för den första SLU-i medverkande  men inte för den andra (Aarhus U), som inte heller får ett eget 710-fält enligt MARC21.

Lennart Wiborgh Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lennart!

  Klipper in aktuell sektion från hjälptext:

  Agent/Agent//Benämning (= Utgivarnamn) (agent/label = 264 -/1 ‡b)
  För att lägga till Agent, klicka på Lägg till fält under Primär utgivning och välj Agent. Sök inte efter Agent som entitet utan välj istället Skapa lokal entitet, typ Agent. Lägg till Benämning. Skriv in uppgiften. Klamra vid behov. Utgivarnamn ska inte länkas som entitet.

  Om flera utgivare ska anges, lägg till "Har del" (hasPart) under Primär utgivning. Lägg därefter till Utgivning som lokal entitet (klicka på plustecknet vid Har del och klicka sedan på Skapa lokal entitet. Välj Utgivning i listan). Använd År och vid behov Datum enligt anvisningar nedan. Upprepa Utgivning som lokal entitet för nästa utgivare. Se exempel.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Vad finns det för funktion/entitet för en institutioner från två olika universitet som har och medverkat och samarbetat vid framläggning av en doktorsavhandling, alltså inte endast ståt utgivare utan medverkat i forskningsprocessen? Jag har lagt till i fältet "medverkan och funktion" lagt " har del" till Aarhus universitet (mwx0hbb8kqwjw8c1). Hur lägger jag alltså till funktion för det danska universitet?
  Lennart Wiborgh
 • Hej!

  Posterna är korrekt gjorda såvitt vi kan se. Det finns två Medverkan och funktion/Medverkan/Agent med länkar till agent och till funktionskod pbl. Problemet tycks uppstå i överföringen till webbsök där bara den första agenten visas som ett 710. Förhoppningsvis blir posterna uppdaterade när webbsök uppdateras nästa gång. Vi återkommer i ärendet.

  Vad gäller funktionskod så har vi i Libris vanligen använt pbl = publisher (utgivare) för medverkande institutioner. Det finns också möjlighet att använda funktionskoden dgg = degree granting institution (utfärdare av akademisk examen).

  Med vänlig hälsning
  Katalogsupport
 • Sedan webbsök nu har uppdaterats så är båda institutionerna synliga i 710. Återkom gärna om det fortfarande finns frågetecken kring dessa poster.

  Med vänlig hälsning
  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.