Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Tryckt avhandling "blir" elektronisk resurs

Hej.
Kan någon svara på vad som triggar systemet att uppfatta nedanstående två poster som elektroniska resurser? Som synes har jag laborerat med olika lösningar för "Annat bärarformat" i respektive, och jag har även - utan framgång - prövat om det hjälper att ta bort "Tillhörande media" med dess URL:er. Ska tillägga att jag grundlagt posterna genom att kopiera DiVA-posten för den elektroniska utgåvan.

Mvh
Emil Berggren/Mhs
Emil Berggren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Emil!

  Har du möjlighet att återkomma med aktuella id:n, de finns inte med i ditt inlägg? Generellt gäller att det endast är möjligt att kopiera samma instanstyp för att det ska bli korrekt, t.ex. Elektronisk, Monografisk resurs - Elektronisk, Monografisk resurs.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Tack, jag upptäckte det till slut genom trial and error. Blir till att börja skapa de tryckta dissarna från scratch då. Om det inte händelsevis jobbas på någon fix för problemet, så att det fungerar genom att ändra till korrekt instanstyp/bärartyp?

  Mvh
  Emil
  Emil Berggren
 • Fråga till utvecklarna:

  Ingår det i Libris roadmap att göra det möjligt att kopiera en post och sedan ändra instanstyp, till exempel från Monografisk resurs - Elektronisk till Monografisk resurs? Alltså det som Emil tar upp ovan. Hur ser tidplanen för detta i så fall ut?

  Detta är mycket angeläget till exempel också för att skapa en ny post till en bok som har digitaliserats. Detta är i nuvarande version av Libris XL orimligt krångligt.

  Med vänlig hälsning,

  Niklas Åkerlund,
  Umeå universitetsbibliotek.
  Niklas Åkerlund
 • Instämmer, det skulle underlätta en hel del.

  /Lena, SUB
  Lena Hagberg
 • Puffar denna tråd: Det skulle vara YTTERST underlättande att kunna kopiera på detta sätt.
  Stefan Benjaminsson, GUB

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.