Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Självstudier inför övergången till nya Libris och XL

Jag vill förbereda mig inför övergången. Var hittar jag lämpligt material?
Maia Dexander Införandeaktiviteter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • För att förbereda användare inför övergången har vi tagit fram material för självstudier. Syftet är att användare på egen hand ska kunna höja sin kompetens inom bland annat länkade data och det nya verktygets arbetssätt.

  För att studiematerialet ska nå så många som möjligt sammanfattar vi här var ni kan hämta information.

  • Librisbloggen är vår främsta kanal för aktuella händelser och vi kommunicerar här löpande information. Använd gärna taggar när ni söker, exempelvis nya Libris, RDA, utveckling, metadata, med flera.
  • Svar på ofta förekommande frågor finns på Supportforum för nya Libris. Forumet är fulltextindexerat och gör det möjligt att söka på valfritt ord. Genom att användare bidrar med frågor växter antalet svar vilket i förlängningen bidrar till mer heltäckande information.
  • Introduktion till nya Libris och XL listar länkar och annat relevant material som sammantaget utgör grund för förståelse för visionen bakom övergången, mappning till nya vokabulär, samt länkade data i allmänhet. Materialet kompletteras successivt under hösten.
  • Som deltagare på Libris användardag 2017 har du möjlighet att se presentationer, delta i workshops och lyssna på mindre seminarier. Där kan du bland annat ställa frågor, se det nya gränssnittet och lämna synpunkter. För er som inte har möjlighet att delta kommer förmiddagens presentationer att filmas och läggas på Kungliga bibliotekets Youtube-kanal.
  • På Kungliga bibliotekets Youtube-kanal finns spellistan Introduktionsfilmer för nya Libris och XL där vi bland annat publicerar demofilmer av gränssnittet och korta instruktionsfilmer. Filmerna är märkta med veckonummer. Genom att versionshantera kan vi kommunicera förändringar och löpande arbete. Glöm inte att filmerna hänvisar till gränssnittets rådande läge. Introduktionsfilmer för nya Libris och XL
   .
  Maia Dexander Införandeaktiviteter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.