Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Stöd för 300b

"Övriga fysiska detaljer" verkar motsvara 300b, men det finns inte med i mallen eller hjälpen.

Lägger man till "Övriga fysiska detaljer" hamnar fälten i fel ordning i MARC-vyn.
Pär Johansson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Fälten = alltså delfält a och b i 300
  Pär Johansson
 • Hej!

  Tack!
  Vi tar detta vidare till utvecklarna och projektledning.

  Mvh
  Libris kundservice
 • Det verkar som om man behöver lägga till interpunktion i 300 för att det ska visas korrekt i webbsök och lokala system?
  Astrid Wolff Feychting
 • Att fälten kommer i fel ordning i marc-formatet är korrigerat nu. Man behöver inte/ska inte lägga till isbd-interpunktion efter uppgiften i fälten eftersom fälten numera är åtskilda. Om man vill visa fälten tillsammans så bör man kunna generera isbd-tecken.
  Däremot i vissa fält (ovanligt) så måste man lägga till isbd. Det gäller främst Upphovsavsnittet där alla medverkande läggs, t.ex. av John Johnson ; översättning av Sven Svensson. Generellt kan man säga att man inte lägger några isbd om det inte följer en uppgift efter.

  Vänliga hälsningar,
  Katalogsupport
 • Ingen isbd-interpunktion mellan delfälten i 300 genereras i detaljvisningen i Libris webbsök i exempelvis katalogposten med Bib ID 22660075.
  Astrid Wolff Feychting
 • Det ser lite annorlunda ut i webbsök men är fullt begripligt. Om det är ett problem i lokala kataloger  så får ni återkomma om detta och tillsvidare lägga in manuellt.

  Vänlig hälsningar,

  Katalogsupport
 • Jag tolkar ert svar som att ni inte har för avsikt att åtgärda detta, så att utredigeringen i MARC-format visas korrekt för 300? ISBD-interpunktionen mellan delfälten i exempelvis 245 visas ju korrekt utan att man behöver lägga till den manuellt.
  Astrid Wolff Feychting
 • Hej!

  Är det här ett systemtekniskt problem i ert lokala system?

  Mvh
  Libris kundservice
 • Posterna kommer ju in i vårt lokala system (eller i varje fall är detta inte något som försvårar det flödet) så något "systemtekniskt problem" är det inte. Min fråga gäller om detta över huvud taget någon gång kommer att korrigeras. Jag förstår att många av de andra problemen med den nya plattformen har högre prioritet.
  Astrid Wolff Feychting
 • Hej Astrid,
  här på Internationella biblioteket, SSB, är vårt lokala system Book-It och trots att interpunktionen i 300 inte syns korrekt i MARC-formatet i Book-It eller i Webb-sök så ser det rätt ut i ISBD-visningen av katalogposten i Book-It. Kan det kanske därför ändå vara ett "systemtekniskt problem" i det lokala systemet, som kundservice undrar.

  Vänliga hälsningar
  Ulrika Orloff
 • Vi har ju också Book-it, men det ser inte korrekt ut i ISBD-visningen, vilket det gjorde tidigare. Har ni ändrat era inställningar i Book-it sedan nya Libris kom?
  Astrid Wolff Feychting
 • Jag arbetar inte direkt med Book-It, utan det är Digitala biblioteket på SSB som felrapporterar osv. Men jag tror inte att någon katalogisatör här på IB har felanmält problemet till dem, eftersom det ser rätt ut i ISBD-läget för oss i Book-It. Kanske kan du kontakta Axiell?
  Ulrika Orloff
 • Kan det skilja sig mellan poster med gamla Bib ID och poster med nya Bib ID? I Bib ID 22515336 ser interpunktionen korrekt ut i både Book-it och Libris webbsök, medan Bib ID ksgml7fchjsrwgg inte får någon isbd-interpunktion mellan fälten i 300.
  Astrid Wolff Feychting
 • Nej, jag tror inte att det är det som är problemet. Det är nya poster jag har kollat:
  Dessa två är importerade från remote, och reviderade och sekundärkattade av mig:
  fn7b0glzc1gbnrm6
  8h56gd826094xswq        

  Den här primärkatalogiserade jag igår.
  9j6t1hxr7crt5rc7

  Alla tre har rätt interpunktion i ISBD-läget i Book-It      
   

  Ulrika Orloff
 • Jag hittar inte den nya posten du hänvisar till: ksgml7fchjsrwgg
  Kan det vara så att du kopierat numret från Book-It ISBD-läget? Då tappas det sista tecknet (i alla fall hos oss).
  Ulrika Orloff
 • Det ska vara  ksgml7fchjsrwggz - lustigt att sista tecknet tappas i ISBD-läget i Book-it (det gör det även för oss).

  Jag har kollat dina tre poster i Libris webbsök och där har ingen rätt ISBD-interpunktion mellan fälten i 300. Och alla tre har ju nya formen av Libris-IDnr.
  Astrid Wolff Feychting
 • Hej,
  Som jag skrev i min första kommentar så ser det alltså inte rätt ut i Libris Webbsök. Men det ser rätt ut i Book-It i ISBD-visningen. Jag kunde inte skicka skärmdump här, av någon anledning. Men jag har skickat mail till dig.
  Jag tror alltså att det är en Axiell-fråga och inte en Libris-fråga.

  Mvh
  Ulrika Orloff

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.