Språk av sammanfattning

Hej!
Om man vill lägga till språk av sammanfattning då antar jag att man väljer (med +tecken bredvid text i instans av verk) sammanfattning av innehåll - sammanfattning och sen måste finnas ett fält "språk" och där väljer man språk man vill från rullgardinsmeny som kommer upp...Men det saknas "språk" fält  i sammanfattning. Är det ett känt bugg till er? Något ni kan titta på?
Skulle vara tacksam för ert svar!
Mvh
Spiridoula
Spiridoula Pairamidou Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej och tack för upplysningen.

  Ja, det måste vara en bugg. I de konverterade posterna så fungerar det. Vi rapporterar felet och hoppas att det blir åtgärdat så fort som möjligt.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej,
  Antar att ni pratar om det som motsvarar 041 b i MARC, språk på sammanfattningen. Många av de monografier jag katalogiserar har svenska som huvudspråk (går att ange på verk) och en sammanfattning på engelska (har inte hittat något ställe för det). Tidigare kunde man skriva 041 a swe b eng. När förväntas det vara möjligt att ange sammanfattningsspråk för en monografi?

  Mvh


  Anders Lindberg
 • Hej Anders!

  Saknad möjlighet att ange sammanfattningsspråk är rapporterat till projektet. Vi kan i dagsläget tyvärr inte säga exakt när det förväntas finnas på plats.

  Vänliga hälsningar
  Katalogsupport
 • Hej!
  Har det inte ännu åtgärds? Med tanke att det var felrapporterat den 12-13/6 och idag är det 19/9 och en uppdatering fanns (som skulle vidare utveckla systemet samt korrigera små fel som rapporterades) undrar jag lite...I min dator fungerar inte det och vill jag gärna ha lite feedback och uppdatering av er!
  Mvh
  Spiridoula Lunds UB
  Spiridoula Pairamidou
 • Hej,
  jag skulle också vilja veta om det går att lägga till sammanfattningsspråk? Det verkar inte ha funnits med i senaste uppdatering. Har ni i dagsläget någon aning om när?
  En annan grej-som det skrivits om i en annan tråd- är detta med markören som gungar till när man lägger till ett fält och sen bara försvinner. Går det att säga när ni kommer att fixa det? Det är irriterande -och ansträngande för ögonen- med allt gungande och kanande i posterna.
  Maria L, LUB
 • Sammanfattningsspråk är nu inplanerat för åtgärd men hinns inte med till kommande release vecka 44.

  Markören kommer, på allmän begäran, att placeras i inmatningsfältet när man lägger till ett fält. Detta kommer i releasen nästa vecka.

  med vänlig hälsning

  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • Hej,

  det går nu att ange sammanfattningsspråk.

  Sammanfattningsspråk
  • Sammanfattning av innehåll/Sammanfattning/Språk (summary/Summary/language = 041 ‡b)
   För att lägga till sammanfattningsspråk, klicka på plustecknet vid Instans av Verk/Text (lägg till egenskaper under: Text) och välj Sammanfattning av innehåll. Lägg till Sammanfattning (tryck Enter eller klicka på plustecknet vid Sammanfattning av innehåll - Lägg till Sammanfattning). Ta bort Benämning. Lägg till Språk genom att klicka på plustecknet vid Sammanfattning (Lägg till egenskaper under: Sammanfattning) och välj Språk. Sök fram och länka till entiteten för sammanfattningens språk.
   Exempel: Engelska
  Med vänlig hälsning
  Katalogsupport
 • Hej,

  När jag följer detta och förhandsgranskar i  MARC21, då hamnar sammanfattningsspråket i 040 b och inte i 041 b. ISBN 9789162067939 "Bayesian population viability analysis for Lynx and Wolverine in Scandinavia"
  ID:  fpz1szk4ctf5d1q4
  I det här fallet är publikationen på svenska och har två sammanfattningsspråk: svenska och nordsamiska.

  Mvh

  Anders Lindberg
 • Hej Anders.

  Du behöver lägga egenskapen Sammanfattning av innehåll i verksbeskrivningen (Instans av Verk) för att det ska bli korrekt.

  Exempel:

  Förhandsgranska Marc21:


  Vänliga hälsningar

  Katalogsupport
 • Tack!
  Anders Lindberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.