Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med nya gränssnittet

Det nya gränssnittet är det betydligt ljusare och har mindre kontrast vilket för mig är jobbigt för ögonen. Dessutom så är vissa rubriker i versaler och gråa vilket är mindre lättläst. Se skärmdump nedan med det nya gränssnittet till vänster och det gamla till höger.


Är det för mycket begärt att få ett mörkt tema också? Jag testade ett tillägg i Chrome som skapar mörka teman på webbsidor och då ser det ut så här:

Anders Ohlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • För mig är det tvärtom, detta nya gränssnitt är mycket behagligare för mina ögon, inte alls lika ansträngande. Eftersom vi alla är så olika skulle det vara förtjänstfullt om det fanns möjlighet att kunna välja på några olika teman i själva katalogiseringsverktyget (alltså utan att behöva leta upp olika teman för de webbläsare vi använder).

  Mvh Anna
  Anna Andersson
 • Tack för era synpunkter, viktigt för oss att veta hur ni upplever det nya gränssnittet.

  Re kontrastering och läsbarhet i katalogiseringsverktyget jobbar våra designers och gränssnittsutvecklare med att utvärdera och ytterligare förbättra till kommande releaser. Förslaget med olika färdiga teman är jättebra, men ska förstås prioriteras mot andra förbättringar i verktyget. Man kan också tänka sig att en funktion för att anpassa färg/storlek på texten kunde möta katalogisatörens individuella behov. Sen kan man, som jag, zooma i webbläsaren för att få Libris och andra gränssnitt större.

  med vänlig hälsning
  Bodil Wennerlund Projektledare nya Libris
 • Hej,

  en fråga till Anders Ohlsson: Jag tyckte om det mörka temat. Vilket tillägg använde du?
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Jag använde Chrometillägget Dark Reader.
  Anders Ohlsson
 • Tack, det ska jag prova.
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Och redan nu kan jag konstatera att det blir mycket vilsammare för ögonen med Dark Reader aktiverat, framförallt med tanke på hur mycket som rör sig på skärmen nu när både marc-förhandsgranskning och menyval läggs till höger samtidigt som katalogposten dras till vänster och krymps. Så ja, hoppas att ni kan ta fram olika visuella teman längre fram i utvecklingen av Libris katalogisering.
  Mvh
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Detta är absolut inget högprioriterat önskemål, men jag vill sälla mig till skaran av användare som gärna ser ett mörkare tema tillgängligt på sikt, när möjlighet och tid finnes.

  Om jag får rekommendera en inriktning så är det att implementera stöd för Solarized Dark (och även Light).

  Mer information finns här:
  https://ethanschoonover.com/solarized/
  Dan Lundberg, LNU

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.