Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med Genre/form Explorer vs Firefox

Hej, jag försökte lägga till Genre/form (motsv gamla fält 655 /saogf) "Verk före 1800" i en befintlig post jag uppgraderat. Jag gör rätt enligt instruktion, men termen kommer inte upp. Jag arbetar i Explorer. Om jag däremot gör om allt i Firefox, då kommer termen upp vid sökning, och jag kan lägga till den. Det är alltså inte meningen att låta spydig, men det känns inte så bra att valmöjligheterna skiljer sig åt i olika webbläsare. Är detta en känd bugg, att sökning på ämnesord ger olika resultat?
Mikael Lindgren, Lunds UB Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mikael!

  Jag håller med om att det inte är bra om det fortfarande skiljer sig åt mellan webbläsarna. Vid sökning på "verk före" i Explorer genereras noll träffar, söker jag däremot på "1800" återfinns termen och kan länkas.  I Chrome som jag också testat får jag träff oavsett sökning.

  Felet rapporteras.

  Vänliga hälsningar

  Katalogsupport
 • Ok, tack för snabbt svar. Känns ju lite märkligt att man måste prova så många olika sökbegrepp innan man kan veta om man fått fullständiga resultat. Jag provade i Explorer att söka först bara på "Verk", sedan "Verk före", utan korrekt resultat. Därför tänkte jag att det inte var lönt att fortsätta med just "1800" som ni kom fram till. Är strukturen så olika i de olika webbläsarna att sökfunktionen inte fungerar på samma vis?
  Mikael Lindgren, Lunds UB
 • Hej igen Mikael!

  Det finns åtskilliga kända brister med sökfunktionen men en översyn/vidareutveckling är planerad som meddelas i bl.a. detta inlägg: https://kundo.se/org/librisxl/d/amne-ta-bort-foregaende-sokning/ Tills vidare får vi med gemensamma krafter försöka göra det bästa av situationen.

  Ett tips är att söka på termers id för att få exakt träff direkt, något som beskrivs i denna tråd: https://kundo.se/org/librisxl/d/soktips-for-amnesord/ Det fungerar även för genre/formtermer och är testat i webbläsarna Chrome, Explorer och Firefox.  Vänliga hälsningar

  Katalogsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.